Bob Olieslagers zevende in Polen

Bob Olieslagers zevende in Polen

De hele dag reden de Metec-TKH-mannen van voren.

De eerste etappe van de Carpathian Couriers Tour (UCI 2.2U23) bracht de renners van Nowy Sącz naar Oświęcim. De Poolse etappe over 167,5 km kende een geaccidenteerd parcours met vier bergsprints.

In de openingsfase sprongen veel groepjes weg. Een drietal wist een voorsprong van betekenis te krijgen, maar de eerste bergsprint werden ze ingelopen. Daarop was het de drager van de zwarte trui -voor beste klasseringen- Lars van den Berg, samen met de Italiaan Filippo Tagliani (Delio Gallina), de Pool Kamil Małecki (Nationale selectie Polen) en de Sloveen Ziga Ručigaj (ROG-Ljubljana). Ondanks een voorsprong van een halve minuut waagden Dennis van der Horst, de Est Kristo Prangel (Nationale selectie Estland), de Italiaan Mattia Bais (DT CT Friuli), de Duitser Robert Kessler (LKT Team Brandenburg) en de Polen Adam Jagiela (TC Chrobry-Scott-Głogów) en Marcin Karbowy (KK Tarnovia-Tarnowo Podgórne) de oversteek.

Goed samenwerkend haalden ze een voorsprong van ruim twee minuten. In het peloton was het hollen en stilstaan, maar langzaam maar zeker werd de voorsprong van de vluchters minder. Op twaalf kilometer voor de meet werden de leiders ingerekend, waarna een groepssprint onvermijdelijk leek. De Italiaan Alessandro Pessot (DT CT Friuli) was het daar niet mee eens en met een korte solo reed hij naar de zege. Bob Olieslagers sprintte naar een knappe zevende plek.

,,Als we een grotere groep gehad hadden, dan hadden we het misschien tot de streep kunnen redden’’, realiseerde Lars zich na afloop. ,,Toen het even stil viel sprongen we met vier man weg. Dat werden er toen tien. We hebben goed samengewerkt, maar kwamen toch net een paar mannetjes te kort.’’

Uitslag
1. Alessandro Pessot (ITA) DT CT Friuli – 3:54:01
2. Ahmed Amine Galdoune (MAR) Delio Gallina-Colosio-EuroFeed + 0:03
3. Robert Kessler (GER) LKT Team Brandenburg + 0:03
7. Bob Olieslagers + 0:03
34. Dennis van der Horst + 0:03
46. Dylan Bouwmans + 0:03
61. Lars van den Berg + 0:03
72. Jelle Nieuwpoort + 0:03

Tussenklassement
1. Alessandro Pessot (ITA) DT CT Friuli – 3:57:50
2. Robert Kessler (GER) LKT Team Brandenburg + 0:07
3. Tadej Pogacar (SLO) ROG-Ljubljana + 0:08
5. Lars van den Berg + 0:10
19. Dylan Bouwmans + 0:17
43. Dennis van der Horst + 0:23
53. Bob Olieslagers + 0:25
71. Jelle Nieuwpoort + 0:31

Geen reactie's

Geef een reactie