Braakman net te lang voor Thijs

Braakman net te lang voor Thijs

De streep in de Omloop van de Braakman bleek nét een paar kilometer te ver weg voor Thijs de Lange.

De Omloop van de Braakman was de laatste wedstrijd in de Topcompetitie 2021. De koers met start en finish in het Zeeuwse Philippine kende een wedstrijdlengte van 180 kilometer, verdeeld over verschillende lussen en met een flink aantal kasseistroken.

De start van de koers was zoals altijd hectisch. Verschillende vluchtpogingen werden vroegtijdig verijdeld en door de nervositeit in de groep waren er regelmatig valpartijtjes. Al vroeg in koers kwam een elftal renners voorop. Daarbij ook Thijs de Lange (in de bergtrui) en Victor Broex. De groep reed al snel ruim drie minuten weg van het peloton.

Goed samenwerkend wisten de koplopers hun voorsprong goed vast te houden. Op de keien van de Smokkelweg ontbond thuisrijder Jarno Mobach (District KNWU Zuid-West) zijn duivels en wist Thijs samen met Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels CT) weg te rijden. Het koptrio pakte al snel een kleine minuut op hun voormalige vluchtgenoten, waar se samenwerking ver te zoeken was.


Op het moment dat duidelijk werd dat de koplopers om de zege mochten gaan strijden, moest Thijs door een demarrage van Mobach lossen. Daarop bleek Van Sintmaartensdijk de snelste van de overgebleven twee vluchters. Rick Ottema sprintte (als tweede van het peloton) naar plek zes.

,,Het was gewoon heel jammer dat ik in de finale de rol moest lossen’’, keek Thijs balend terug. ,,Ik voelde me de hele dag best goed. Ik was al vroeg met die groep weg, maar daarin werd de samenwerking steeds minder. Toen trok Jarno door op een strook en zat ik strak ik het wiel en kwam Roel daarna nog over. Vijf kilometer voor het einde demarreerde Jarno, waar ik niet op kon reageren. En toen de rest kwam opzetten kon ik m’n karretje niet meer aanhaken.’’

Uitslag
1. Roel van Sintmaartensdijk – Volker Wessels CT – 4:12:46
2. Jarno Mobach – KNWU district Zuid-West + 0:02
3. Timo de Jong– Volker Wessels CT + 0:05
6. Rick Ottema + 0:12
15. Victor Broex + 0:12
48. Tim Marsman + 0:12
55. Huub Artz + 0:12
68. Thomas Mijnsbergen + 0:12
73. Sjoerd Bax + 0:12
78. Thijs de Lange + 1:45

Geen reactie's

Geef een reactie