Broeierige koers in GP Cerami

Broeierige koers in GP Cerami

De eerste wedstrijd na de ‘zomerstop’ was de Grand Prix Cerami.

De GP Cerami (UCI 1.1) telde 202,3 wedstrijdkilometer van de start in Saint-Ghislain naar de finish in Frameries. Na een aanlooplus van 160 kilometer, met vijf klimmetjes, reden de renners drie lokale ronden van 13,9 kilometer.

Het benauwde, warme weer maakte het koersen er niet makkelijker op. Toch trokken al snel vijf renners in de aanval. Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert) kreeg samen met de Denen Mads Würtz Schmidt (Team Katusha-Alpecin) en Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), de Brit Peter Kennaugh (Bora-Hansgrohe) en de Belg Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise) al snel vijf minuten voorsprong van het peloton. Dankzij het werk van BMC en DirectEnergie liep de voorsprong gedurende de koers steeds verder terug.

Kennaugh besloot zijn medevluchters achter te laten en werd eerst door drie en later door nog eens zeven renners bijgehaald. In een natgeregende (!) finale wist het elftal koplopers de voorsprong van ruim een halve minuut goed te verdedigen. En hoewel de hoofdmacht nog dicht in de buurt kwam, mochten de elf gaan sprinten om de zege. Renner van de dag Kennaugh wist -na een lange sprint- zijn wiel als eerste over de meet te drukken.

Uitslag
1. Peter Kennaugh (GBR) BORA-hansgrohe – 4:46:36
2. Jérôme Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
3. Benjamin Declercq (BEL) Sport Vlaanderen-Baloise + 0:00
24. Jasper de Laat + 0:02
26. Jarno Gmelich Meijling + 0:02
35. Lars van den Berg + 0:02
63. Dennis van den Horst + 0:02
67. Dylan Bouwmans + 0:02
DNF Thijs de Lange

Geen reactie's

Geef een reactie