Victor Broex nipt naast podium Bassenge

Victor Broex nipt naast podium Bassenge

Eén van de renners van de dag in de GP Color Code-Bassenge was Victor Broex.

De eerste wedstrijd in de Belgisch-Nederlandse Beloftencompetitie werd verreden in Bassenge. Onder de rook van Maastricht reden de mannen een koers van 156,1 kilometer over 11 rondes. Onderweg kregen de renners 11 keer de Côte de la Rose en zes keer de Côte de la Montagne voor de kiezen.

Terwijl Huub Deelstra al vroeg ik koers met een lekke band af had te rekenen, reed Victor Broex met een groep van 12 renners weg.

De voorsprong van het dozijn op kop bedroeg nooit meer dan een minuut. Dat betekende dat de twaalf constant moesten samenwerken om uit de greep van de hoofdmacht te blijven. Verschillende tegenaanvallen, met ook een actieve Adne Koster, wisten slechts een paar seconden te pakken, voordat het peloton ze weer inrekende.

Het duurde tot diep in de finale, voordat een aantal sterke renners uit het uitgedunde peloton naar de kopgroep wist over te steken. Daaronder waren ook Lars Hohmann en Tim Marsman. In de groep van 21 renners reden zodoende drie van onze renners. Maar die konden niet voorkomen dat de Belg Arnaud De Lie van Lotto-Soudal Development (met vijfen in de kopgroep) op de laatste beklimming een beslissende jump wist te plaatsen. Victor sprintte naar plek vier, Lars naar plek acht en Tim werd tiende.

,,Ik had hier in 2019 als eerstejaars Belofte al eens gereden’’, begint Victor zijn verhaal. ,,We wisten dus dat een vroege ontsnapping kans van slagen had. Er waren er drie weg en toen ben ik er zelf naartoe gesprongen. Uiteindelijk werd het een kopgroep van twaalf renners. We werkten goed samen, maar we raakten nooit ver weg. Het reed wel goed: op de klimmetjes hoefden we niet te hard te rijden, terwijl we op het vlakke lekker tempo konden maken. Ik denk dat het in het peloton wel lastiger was, op die smalle wegen. In de finale kwamen er een aantal frisse mannen, met ook Lars en Tim aansluiten. Op die laatste klim zat ik in het wiel van de winnaar, maar die reed iedereen uit het wiel. Daarna was het sprinten voor een podiumplek, maar ik kwam van te ver door de laatste bocht en kwam nét te kort voor het podium. Alles bij elkaar hebben we hier -na een tegenvallend NK, waar we nooit écht in koers zaten- kunnen laten zien wat we waard zijn.’’

Ploegleider Bart van Gog bevestigde de woorden van Victor. ,,Het was mooi om te zien dat het plan dat we van te voren hadden besproken zich gedurende de koers letterlijk ontvouwd. Een vroege ontsnapping had kans en op zo’n slopend parcours zouden de sterke renners in de finale de sprong naar voren kunnen maken. We zaten er steeds goed bij en we mogen tevreden zijn met de prestatie vandaag.’’

Uitslag
1. Arnaud De Lie (BEL) Lotto-Soudal DT – 3:33:45
2. Louis Blouwe (BEL) Bingoal-WB DT – + 0:02
3. Ceriel Desal (BEL) EFC-L&R-Vulsteke + 0:02
4. Victor Broex + 0:02
8. Lars Hohmann + 0:02
10. Tim Marsman + 0:11
54. Adne Koster + 4:47
DNF Huub Deelstra
DNF Thomas Mijnsbergen

Geen reactie's

Geef een reactie