Chaos na rustige koersdag

Chaos na rustige koersdag

In de tweede etappe van de Czech Tour kwamen Dylan Bouwmans en Jens van den Dool hard in aanraking met de grond.

De eerste rit in lijn van de Czech Tour (UCI 2.1) bracht de mannen van Prostějov naar Uničov, De rit telde 193,7 wedstrijdkilometers en werd gekenmerkt door een eerste fase met een stel lastige klimmetjes en een vrijwel vlakke finale.

Na een snelle start van de koers wist een drietal renners na 20 kilometer een gaatje te slaan. Het peloton liet het drietal begaan en Koen Bouwman (Jumbo-Visma), de Italiaan Matteo Fabbro (BORA-hansgrohe) en de Duitser Yannik Achterberg (Maloja Pushbikers) kregen al snel een kleine vier minuten voorsprong. Bij het bereiken van het plaatselijke rondje (11 kilometer, drie keer te rijden) hadden Bouwman en Fabbro -Achterberg had moeten afhaken- nog een voorsprong van een minuut.

Met nog twee ronden voor de wielen werden de vluchters ingerekend en kon het gestress om de dagzege beginnen. In de chaos van de finale kwamen Dylan en Jens ten val. De Belg Jordy Meeus (SEG Racing) on de rit, Jesper Asselman kwam als eerste Metec-TKH-renner over de meet.

,,Het was een mooie dag om te koersen’’, keek ploegleider Adri van Houwelingen terug. ,,Met die drie vluchters vooruit was er rust in het peloton. Toen de vluchters ingelopen waren werd het nerveus en kwamen Dylan en Jens ten val. Dylan is nu naar het ziekenhuis om de snijwonden aan de binnenkant van zijn linkerelleboog te laten hechten.’’

Geen reactie's

Geef een reactie