Chaotisch koersverloop Himmerland

Chaotisch koersverloop Himmerland

De eerste wedstrijd in het Deense drieluik, Himmerland Rundt (UCI 1.2), kende een chaotisch verloop.
De zesde editie van de GP Himmerland Rundt rond Aars telde 189,5 kilometer en 917 hoogtemeters. Na een paar grote lussen door de omgeving volgden er 5 plaatselijke rondes van 5,6 km.
Parcours Himmerland Rundt 2016
Ook in Denemarken hebben ze ervaring met ‘Nederlands’ weer. Regen en wind zorgden vanuit het vertrek voor een extra dimensie aan de koers. En ook weten ze daar vanuit het vertrek koers te maken. Al snel lag het hele peloton in groepen en groepjes uiteen. Totdat de eerste waaier de verkeerde kant op gestuurd werd. De wedstrijdleiding neutraliseerde de koers en liet de eerste groep leidde de koplopers weer naar het goede pad. Niet veel later gebeurde hetzelfde met de tweede groep, waarna de koers opnieuw moest worden herstart.

In de uitgedunde eerste groep, 27 man sterk, bevonden zich ook Johim Ariesen, Jasper Hamelink en Jim Lindenberg. Op vijftig kilometer voor de streep reden acht renners, Johim met Dion Beukeboom en Joris Blokker (Parkhotel Valkenburg), de Denen Rune Almindsø (coloQuick-CULT), Jonas Gregaard Wilsly (Riwal Platform Cycling Team) en de Noren Krister Hagen (Team Coop-Østerhus), Max Kørner (Ringeriks-Kraft) en Tobias Svendsen Foss (Lillehammer CK), weg.
Kopgroep Himmerland Rundt 2016
Beukeboom, Gregaard en Foss sprongen in de finaleronde weg, terwijl de rest moegestreden moest toekijken hoe het drietal wegreed. Foss moest zijn medevluchters na een lekke band laten gaan, terwijl Johim in de achtervolgende groep hetzelfde overkwam. In de sprint naar de finish was de jonge Deen veel te sterk. Jim kwam als dertiende over de streep, Johim werd zestiende (van 24 finishers).

Uitslag
1. Jonas Gregaard Wilsly (DEN) Riwal Platform Cycling Team – 4:45:24
2. Dion Beukeboom – Parkhotel Valkenburg + 0:07
3. Krister Hagen (NOR) Team Coop-ØsterHus + 0:53
13. Jim Lindenberg + 3:09
16. Johim Ariesen + 5:35
DNF Jasper Hamelink
DNF Stefan Kreder
DNF Jordi van Loon
DNF Arno van der Zwet

Geen reactie's

Geef een reactie