Danny van der Tuuk kleurt etappe in Tsjechië

Danny van der Tuuk kleurt etappe in Tsjechië

Op dag drie van de Czech Cycling Tour was Danny van der Tuuk een van de smaakmakers van de etappe.

De derde etappe van de Czech Cycling Tour (UCI 2.1) ging over 175,3 kilometer van Olomouc naar Uničov. Een grote aanloopronde met behoorlijk wat hoogtemeters, werd gevolgd door een vlakke finale.

De vroege vlucht werd vormgegeven door een vijftal renners, waaronder Danny van der Tuuk. Het peloton vond het goed en de vijf liepen al snel uit tot een kleine drie minuten. Het peloton -onder leiding van Mitchilton-SCOTT- bracht de voorsprong terug tot 1:30 en hield de vijf daarna onder handbereik.

In de finale trok de WorldTour-ploeg nog eens extra hard door en werden de vijf niet alleen ingerekend, maar brak het peloton ook in twee delen.

Alle ploegen stuurden aan op een massasprint, waarna de Italiaanse Europees Beloftenkampioen Alberto Dainese (SEG Racing) het zegegebaar mocht maken. Jason van Dalen sprintte naar plek zes, Marijn van den Berg werd achtste.

,,Ik wilde in de aanval gaan om mezelf te tonen’’, verklaarde Danny zijn aanval. ,,Gisteren had ik wat tijd verloren en wilde eigenlijk proberen om voor de winst te gaan. Maar die mannen van Mitchelton-SCOTT en BORA-hansgrohe rijden stevig door. Zij zorgden ervoor dat het een massasprint werd. Het peloton brak op een gegeven moment, maar die renners kwamen weer terug. We zaten met z’n allen bij de eersten, dus dat gaat goed.’’

Geen reactie's

Geef een reactie