David Dekker elfde in Merksem

David Dekker elfde in Merksem

In een chaotische Schaal Sels wist David Dekker naar de elfde plek te sprinten.

De Belgische semiklassieker Schaal Sels-Merksen (UCI 1.1) telde origineel 199,8 kilometers. Vanuit start- en finishplaats Merksen zouden de renners negen ronden van 20,5 kilometer en één ronde van 15,0 kilometer afleggen. Na een eerste ronde hielden de renners echter halt bij de eerste doorkomst. Na het protest voor een veiliger parcours werd de ronde aangepast.

De ingekorte koers telde 128 kilometer, waarbij een tweetal renners van Israel Cycling Academy lange tijd vooruit reed. Onder leiding van de Belgische ProContinentale ploegen Corendon-Circus en Wanty-Groupe Gobert werd het vluchtersduo in de laatste kilometers weer ingerekend.

In de onvermijdelijke massasprint was het de Italiaan Attilio Viviani (het jongere broertje van) de snelste van het pak. David Dekker sprintte naar plek elf.

,,Nadat ze een vijftal aanpassingen aan het parcours hadden gedaan, werd het wel veiliger’’, keek David terug. ,,Maar ook een stuk minder lastig. De sprint was net zo chaotische als de koers was. Helaas verspeelde ik een betere klassering in de laatste bocht.’’

Geen reactie's

Geef een reactie