David Dekker pakt bergtrui Olympia’s Tour

David Dekker pakt bergtrui Olympia’s Tour

In de eerste etappe van Olympia’s Tour reden de mannen goed van voren.

De openingsetappe van de 66e Olympia’s Tour werd verreden rond Assen. In de 124,7 kilometer lange rit was een klimmetje op de Hondsrug en een keienstrook bij Gieten opgenomen.

De wind bepaalde het verloop van de koers. Al snel viel het peloton in waaiers uit een en in de eerste groep van een 60 renners zaten vijf Metec-TKH-mannen. In de bergsprint op de Hondsrugweg pakte David Dekker de winst en was zo verzekerd van een gang naar het podium.


Daarna speelde SEG Racing een tactisch spel en wist met drie renners in een groep van acht vooruit te komen. Daarachter verzamelde een groep van 27 renners, met Danny van der Tuuk, Dylan Bouwmans en Lars van den Berg, die het gat dat maximaal 50 seconden bedroeg bijna te dichten.

In de finale sprong Ide Schelling (SEG Racing) weg en hij kreeg de Deense beloftenkampioen Julius Johansen (ColoQuick) met zich mee. Goed samenwerkend -en met de steun van Schellings ploeggenoten- wisten ze uit de greep van de achtervolgers te blijven, waarna de Deense Juniorenwereldkampioen de zege greep.


Foto: OT – David Dekker wordt gehuldigd als leider in het bergklassement.

Ploegleider Adri van Houwelingen was niet ontevreden over het optreden van zijn jongens. ,,Het was de hele dag strijd. We zitten er in eerste instantie goed bij, maar komen als die groep weg rijdt, net te kort. Daarna hebben ze goed gewerkt om het verschil niet te groot te laten worden.’’

Uitslag
1. Julius Johansen (DEN) ColoQuick – 2:47:00
2. Ide Schelling – SEG Racing + 0:00
3. Max Kanter (GER) Development Team Sunweb + 0:16
23. Danny van der Tuuk + 0:18
29. Dylan Bouwmans + 0:18
34. Lars van den Berg + 0:18
39. Dennis van der Horst + 4:32
58. Jelle Nieuwpoort + 4:32
71. David Dekker + 4:32

Geen reactie's

Geef een reactie