David Dekker pakt leiderstrui U23 Road Series terug

David Dekker pakt leiderstrui U23 Road Series terug

In de Kersenronde Mierlo toonden de mannen zich weer van voren. David Dekker werd derde.

De nationale Beloftenklassieker Kersenronde was de vierde wedstrijd voor de U23 Road Series. Vanuit Mierlo reden de renners elf rondes van 13 kilometer en vier plaatselijke rondes van 5,3 kilometer om in totaal 159,6 kilometer af te leggen.

Al in de eerste ronde probeerde Dylan Bouwmans weg te komen, maar het peloton liet zijn groepje nog niet rijden. Verschillende andere vluchtpogingen strandden ook. In de vierde ronde probeerde Marijn van den Berg samen met Daan Hoole (SEG Racing) weg te komen. Een tegenaanval van drie renners met daarbij oud-Metec-TKH-renner Jelle Nieuwpoort wist de aansluiting te maken. Het vijftal kreeg een voorsprong van ruim drie minuten op het peloton.

De ploeg Wallonie-Bruxelles, van U23 Road Series-leider Jonas Castrique, bracht het verschil langzaamaan terug tot een minuut. In de laatste grote ronde vond Marijn het genoeg en trok hij ten aanval. In zijn eentje wist hij de voorsprong weer naar een kleine twee minuten te brengen, maar met nog twee ronden te gaan, moest hij capituleren.

De aanval werd overgenomen door een tiental renners, met daarbij ook Dylan en David Dekker. Bij het horen van de bel hadden de tien een minuut voorsprong, waardoor het duidelijk was dat de winnaar vooraan zat. Een verrassingsaanval van Marten Kooistra (SEG Racing) bracht hem succes. David sprintte naar plek drie, voldoende om de leiderstrui omgehangen te krijgen. Dylan werd negende.

,,Ik kwam net te kort voor de winst’’, legde David de finale uit. ,,Dylan maakte de laatste kilometers hard, door aan te vallen. Maar drie renners sprongen erover op een winderig stukje. Ik kon in de laatste meters de derde nog net voorbij steken. Ik had niet gedacht dat ik de leiderstrui terug zou krijgen, maar dat is wel leuk. Maar ik had liever gewonnen’’, lacht hij.

Uitslag
1. Marten Kooistra – SEG Racing – 3:47:35
2. Florian Vermeersch (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
3. David Dekker + 0:00
9. Dylan Bouwmans + 0:12
13. Marijn van den Berg + 1:14
21. Jens van den Dool + 1:14
27. Jelle Bootsveld + 1:14
DNF Tim Marsman

Geen reactie's

Geef een reactie