David Dekker slaat dubbelslag Polen

David Dekker slaat dubbelslag Polen

Met de dagzege greep David Dekker ook de leiderstrui in de Carpathian Couriers Race.

De eerste rit-in-lijn van de Karpacki Wyścig Kurierów -Carpathian Couriers Race- (UCI 2.2U23) was een relatief vlakke rit van Połaniec naar Tarnow over 145,2 kilometer.

De rit begon met een stevig tempo rijdend peloton, waar één renner vooruit reed. Voor de eerste bonificatiesprint werd de renner ingerekend pakte Marijn van den Berg de bonificatieseconden.

Opnieuw probeerde een eenzame vluchter zijn geluk, maar werd na het bedwingen van de enige berg in het parcours weer ingerekend. Daarop reed er -op vijftig kilometer van de streep- een groep van acht renners, met David Dekker en Danny van der Tuuk weg. Ondanks de voorsprong van een kleine twee minuten, wist een groepje van zes, met ook Marijn, de oversteek te maken.

Toen op een klimmetje op acht kilometer de kopgroep in tweeën brak, zaten David en Marijn in het eerste deel. In de sprint van de achtmans kopgroep was David duidelijk de snelste.

,,Het is wel enorm lekker om deze rit te winnen’’, glunderde David na de koers. ,,Danny en ik zaten in het groepje, waarbij Marijn nog kwam aansluiten. Ik wist dat ik kans had om te winnen en dat lukte! Het was ook mijn doel om hier een rit te winnen. Het klassement zal wel niet gaan lukken, maar hopelijk kunnen Danny en Marijn daar in meedoen.’’

 

Naast de ritwinst, draagt David nu ook de witte trui als leider in het algemeen klassement en de oranje puntentrui. Marijn heeft, naast de tweede plek in het klassement, de blauwe jongerentrui voor renners jonger dan 21 jaar om de schouders. Ook leidt hij het tussensprintklassement, waarin de gele trui de leider aangeeft.

Geen reactie's

Geef een reactie