David Dekker sprint naar zege Brussel-Opwijk

David Dekker sprint naar zege Brussel-Opwijk

De openingskoers van de Belgisch-Nederlandse Beloftencompetitie, de Belgische semi-klassieker Brussel-Opwijk werd een prooi voor David Dekker.

De U23 Road Series ging van start met Brussel-Opwijk. Vanaf het Koning Boudewijnstadion kregen de renners 138,7 kilometer voor de wielen. Onderweg laven er 11 hellingen en 7 kasseistroken verstopt in het profiel.

Een aantal kansarme ontsnappingen opende de koers, waarna er -in etappes- een kopgroep van twaalf renners voorop kwam die wel de ruimte kreeg. Daarin reden ook David Dekker en Marijn van den Berg. De maximale voorsprong van het dozijn bedroeg 1:20. Hoewel het peloton verwoede pogingen deed om terug te komen bleven de renners vooruit.

In de laatste plaatselijke ronden deden verschillende renners een poging om weg te komen. Vijf kilometer voor de meet sprong Marijn weg, maar zag zijn poging onder de rode vod stranden. Op de streep was David de snelste van de groep. Marijn werd nog vierde.

,,Ik ben superblij om hier te winnen’’, glunderde David na de koers. ,,Het is wel een opluchting, want we rijden goed met de ploeg. Ik wilde hier goed zijn en dacht een goede kans te kunnen maken. We zaten met z’n tweeën in de kopgroep en werkten goed samen. Marijn sprong weg, zodat ik in de achtervolging niet hoefde te werken. Toen hij teruggepakt werd zette hij zich op kop en gingen we als eerste en tweede door de laatste bocht. Daarna kon ik het afmaken in de sprint.’’

Uitslag
1. David Dekker – 3:17:34
2. Vito Braet (BEL) EFC-L&R Vulsteke + 0:00
3. Arne Marit (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
4. Marijn van den Berg + 0:00
12. Dennis van der Horst + 0:00
33. Lars van den Berg + 0:12
DNF Jens van den Dool

Bekijk het wedstrijdverloop in de samenvatting van de regiozender Ring TV.

Geen reactie's

Geef een reactie