David Dekker tiende in Zeeland

David Dekker tiende in Zeeland

In de GP Arjaan de Schipper wist David Dekker naar de tiende plek te rijden.

De derde wedstrijd in de U23 Road Series was de eerste in Nederland: GP Arjaan de Schipper, voorheen ZLM Toer. Vanuit Goes werden 168,0 kilometer -verdeeld over tien ronden- gereden, om vervolgens weer in dezelfde plaats te finishen.

In het winderige Zeeland werd het peloton al snel op een lint getrokken. Na de eerste ronde was het peloton nog 72 renners (149 gestart) groot. Na de tweede ronde was er een kopgroep van zeven renners gevormd. Langzaam maar zeker wisten ze voorsprong te nemen op het verbrokkelde peloton, waarin alleen Jelle Bootsveld en David Dekker nog bij waren. Waar groepjes achterblijvers uit koers werden genomen, handhaafde de kopgroep de voorsprong op het ‘peloton’.

In die kopgroep werden alle aanvallen geparreerd en moest de sprint de winnaar aanwijzen. Die was voor de Belg Jonas Castrique (Wallonie-Bruxelles DT). In het eerste deel van het peloton wist David zijn wiel als tiende over de meet te drukken.

,,Het was niet onze beste prestatie’’, analyseerde David de koers. ,,Bij mijzelf ging het de eerste 30 km ook niet echt goed, maar daarna kwam ik er wel door. Alleen waren de 7 koplopers toen al gevlogen. Daarna telkens in de eerste waaier mee van het peloton, kwamen steeds minder renners terug en uiteindelijk 3e in de sprint van de 2e groep.’’ David wist wel waarom de ploeg een mindere dag had. ,,Alle Carpathia-mannen hadden last van vermoeidheid en iedereen is verkouden van die laatste dag in Polen in de kou en regen.’’ Met zijn tiende plek bleef David in de top van het tussenklassement om de U23 Road Series. ,,Ik heb qua punten niet veel terrein verloren, maar ik ben niet echt met het klassement bezig.’’

Uitslag
1. Jonas Castrique (BEL) Wallonie-Bruxelles DT – 3:47:53
2. Cédric Beullens (BEL) EFC-L&R-Vulsteke CT + 0:00
3. Marten Kooistra – SEG Racing + 0:00
10. David Dekker + 2:14
42. Jelle Bootsveld + 3:53
DNF Tim Marsman
DNF Dennis van der Horst
DNF Danny van der Tuuk

U23 Road Series-klassement
1. Jonas Castrique (BEL) Wallonie-Bruxelles DT – 49 ptn.
2. Jordi Meeus (BEL) SEG Racing – 49 ptn.
3. David Dekker – 47 ptn.

Geen reactie's

Geef een reactie