David Dekker wint bergtrui, Dennis van der Horst vierde in de rit

David Dekker wint bergtrui, Dennis van der Horst vierde in de rit

In de derde etappe zat David Dekker weer mee in de vlucht van de dag en sprintte Dennis van der Horst naar plek vier.

De derde etappe in Olympia’s Tour (UCI 2.U23) liep van Gieten naar Hellendoorn. In de tussenliggende 183,4 kilometer waren twee beklimminkjes opgenomen.

In de openingsfase werd er weer volop gestreden om mee te zitten in de vlucht van de dag. Ook de Metec-TKH-mannen deden mee in deze strijd en het was uiteindelijk de juiste man die een plekje in de groep van zes vond. Bolletjestruidrager David Dekker pakte samen met zes andere renners snel een voorsprong van zes minuten.

Op de Lemelerberg wist David als eerste boven te komen en op de Holterberg werd hij tweede, waardoor hij voldoende punten had gesprokkeld om het bergklassement nu al op zijn naam geschreven te hebben. De vluchtgroep bleef goed samenwerken, maar werd kort na de eerste finishpassage ingerekend.

Daarop was het de Italiaan Giacomo Ballabio (IAM-Excelsior) die voor de aanval koos. De timing van de sprintersploegen was niet helemaal goed, want de eenzame vluchter wist -nipt- als eerste de streep te bereiken. Dennis van der Horst sprintte naar een knappe vierde plek.

Na een harde strijd wist David een plekje in de kopgroep te veroveren. ,,De jongens hielpen me goed, waardoor ik niet op alles hoefde te springen. Maar we hadden wind in de rug en het ging hard. Pas na 55 kilometer kregen we een groepje dat voorsprong mocht nemen. Ik moest één keer als eerste bovenkomen voor de trui en dat lukte.’’ Na de samensmelting was het aan Dennis om een goede klassering in de wacht te slepen. ,,De jongens hielpen me goed en ik kon in het wiel van Kanter aan de sprint beginnen. Ik kwam kort bij, maar ik had niet de power om er overheen te komen.’’

Uitslag
1. Giacomo Ballabio (ITA) IAM-Excelsior – 4:10:11
2. Max Kanter (GER) Development Team Sunweb + 0:00
3. Alfdan De Decker (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
4. Dennis van der Horst + 0:00
27. Jelle Nieuwpoort + 0:00
28. Lars van den Berg + 0:00
53. Danny van der Tuuk + 0:00
93. Dylan Bouwmans + 0:00
94. David Dekker + 0:00

Tussenklassement
1. Julius Johansen (DEN) ColoQuick – 10:42:08
2. Ide Schelling – SEG Racing + 0:04
3. Max Kanter (GER) Development Team Sunweb + 0:06
24. Lars van den Berg + 0:28
30. Dylan Bouwmans + 0:28
31. Danny van der Tuuk + 0:28
40. Dennis van der Horst + 4:42
45. Jelle Nieuwpoort + 4:42
60. David Dekker + 4:42

Geen reactie's

Geef een reactie