David Dekker wint Omloop van de Houtse Linies

David Dekker wint Omloop van de Houtse Linies

De Omloop van de Houtse Linies werd in de sprint gewonnen door David Dekker.

De 33e uitvoering van de nationale klassieker Omloop van de Houtse Linies kende een wedstrijdafstand van 169,1 kilometer, verdeeld over negen ronden van 18 kilometer. Elke ronde moest een viaductje en een keienstrook worden overwonnen.

Al voor het vertrek was het duidelijk dat de wind de bepalende factor in de koers zou worden. Vanuit het vertrek werd het peloton door tempoversnellingen gegeseld, waardoor het peloton in waaiers uiteen viel.

De beslissende slag viel rond halfkoers. Een kopgroep van negen renners, met daarbij David Dekker en Metec-TKH-veteraan Jarno Gmelich Meijling. Al snel hadden ze een voorsprong van een kleine minuut te pakken, maar in de finale wist toch een viertal renners aan te sluiten.

In de laatste kilometers probeerde Timo de Jong (VolkerWessels-Merckx CT) op de keienstrook de numerieke meerderheid van zijn ploeg uit te spelen. David pareerde de aanval, om vervolgens de sprint met overmacht te winnen.

,,Ik heb de hele tijd attent van voren gereden en was telkens met e eerste waaier mee’’, vertelde David na de koers. ,,De finale verliep erg rustig. Er waren maar weinig aanvallen, maar ik denk dat iedereen er wel zo’n beetje doorheen zat. Ik kon alle aanvallen pareren en vervolgens de sprint succesvol afronden.’’ Na zijn zege in de U23 Series-opener Brussel-Opwijk was dit al de tweede overwinning van David in het prille seizoen.

Uitslag
1. David Dekker – 4:13:50
2. Björn Bakker – NWV Groningen + 0:00
3. Nils Wolffenbuttel – VolkerWessels-Merckx CT + 0:00
20. Sjoerd Bax + 2:50
DNF Jelle Bootsveld
DNF Thijs de Lange
DNF Tim Marsman
DNF Lars van den Berg
DNF Jens van den Dool

Geen reactie's

Geef een reactie