Dekker zesde in Dorpenomloop

Dekker zesde in Dorpenomloop

In de Dorpenomloop Drenthe kwam David Dekker als zesde over de meet.

De vrije klassieker Dorpenomloop Drenthe werd geteisterd door keienstroken. Vanaf het sportcentrum in Assen rijden de renners 168,1 kilometer om op dezelfde plek te finishen. Onderweg moeten er een flink aantal keienstroken verwerkt worden.

Al vroeg in koers reed een kopgroep van vier dapperen weg. Ze kregen een ruime voorsprong, maar wisten die niet te verzilveren. Het peloton werd op elke keienstrook uiteen getrokken, maar op de ‘gewone’ weg liep het vooraan weer samen en mocht een laatste groepje een kruis maken over de koersambities. Voor een van de stroken was er een grote valpartij, waarbij ook David Dekker en Robbie van Bakel betrokken waren. Daarop duurde het een tijdje voordat de Metec-TKH-mannen zich weer vooraan konden laten zien.

Na de laatste strook was er een eerste peloton van dertig renners over. Daarbij ook David, Jelle Bootsveld en Tim Marsman (die later door maagproblemen terug viel in peloton twee). Door deze ondertal situatie misten de mannen de beslissende vluchtgroep. Ondanks hard achtervolgingswerk van Jelle bleven de vluchters weg.De sprint van de vijf koplopers werd gewonnen door oud-Roompot-prof Coen Vermeltfoort. David was de snelste van het eerste peloton.

,,Na de laatste strook zaten we met drie (Jelle, Tim en ik) in de eerste groep’’, keek David terug. ,,Jammer genoeg viel Tim weg door maagproblemen. Jelle en ik konden niet alles aan qua aanvallen dus zo reden er vijf man weg. Jelle heeft zich nog helemaal leeg gereden voor mij om toch nog proberen terug te komen, maar het mocht helaas niet baten.’’

Uitslag
1. Coen Vermeltfoort – Alecto CT – 3:52:12
2. Piotr Havik – BEAT CT + 0:00
3. Dion Beukeboom – Vlasman CT + 0:00
6. David Dekker + 0:09
23. Jelle Bootsveld + 0:17
36. Thijs de Lange + 0:27
80. Tim Marsman + 3:23
DNF Danny van der Tuuk
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie