Dennis van der Horst negende in België

Dennis van der Horst negende in België

In de Grand Prix Claude Criquielion kwam Dennis van der Horst als negende over de meet.

De 26e uitvoering van de GP Claude Criquielion (UCI 1.2) werd verreden tussen Silly en Deux-Acren. De wedstrijd telde 193,3 wedstrijdkilometer bestaande uit een viertal rondes van 11,8 kilometer rondom de startplaats, waarna het peloton naar de finishplaats reden om daar 6 rondes van 17,6 kilometer met de Denderoordberg en de kasseien van Viane.

In de openingsfase probeerden verschillende groepjes weg te komen, maar niemand kreeg de ruimte. Een groep van 19 renners, met Stef Krul, Jason van Dalen en Marijn van den Berg, kreeg met een ruime halve minuut nog de meeste voorsprong. Wel wist de groep de kleine voorsprong een hele tijd te behouden. Een tegenaanval van vijf renners, met Sjoerd Bax, wist de oversteek te maken.

Met nog drie ronden voor het einde probeerde een kwartet, met Marijn, uit de omvangrijke kopgroep weg te komen. Met nog twee rondes te gaan hadden ze 20 tellen voorsprong op het peloton dat de restanten van de kopgroep had weten in te lopen. Nadat Groupama-FdJ de kopgroep terugreed, probeerde een dozijn renners, met Lars van den Berg, vooruit te komen.

Tien kilometer voor de meet was ook hun hoop op de zege verkeken, waarna een massale eindsprint de winnaar moest aanwijzen. De Belg Arne Marit (Lotto-Soudal U23) was daarin de snelste. Dennis van der Horst werd op de negende plek de beste renner van Metec-TKH.

,,De sprint was eigenlijk het slechtste van de dag’’, keek Dennis terug. ,,We hebben de hele dag attent gereden. In elke groep zat wel een renner van ons mee. Maar in de eindsprint zat ik ingesloten en heb ik eigenlijk niet serieus kunnen sprinten.’’

Geen reactie's

Geef een reactie