Dominantie De Kempen zonder beloning

Dominantie De Kempen zonder beloning

In de Omloop der Kempen reden de mannen een voortreffelijke koers, maar konden ze het jammer genoeg niet afmaken.

In de openingswedstrijd van de Topcompetitie -de Omloop der Kempen- telde 195,0 wedstrijdkilometers. Na een noordlus en een zuidlus kregen de mannen ook nog eens een aantal plaatselijke omlopen voor de kiezen.

Al vroeg in koers ontsnapte een elftal renners met daarbij Huub Artz, maar het peloton kende nog voldoende weerstand om de groep weer binnen te halen. De aanval werd opgevolgd door een demarrage van een vijftal, met Hartthijs de Vries en Ramon van Bokhoven, die even later gezelschap kregen van een zevental, met opnieuw Huub  en Jason van Dalen.

Terwijl de regen begon te vallen liep de voorsprong op naar 2:30. De gladde kasseiweggetjes, het hoge tempo en de toenemende kilometers zorgden ervoor dat de kopgroep uitgedund werd. Ook Ramon moest vooraan de rol lossen. Ook het peloton scheurde in stukken. Jason wachtte de komst van het eerste groep niet af en waagde de sprong. Een kwartet met ook Hartthijs wist bij hem aan te sluiten. Bij het oprijden van de lokale rondes sloot nog een kwartet met Rick Ottema aan.

Bij het ingaan van de laatste ronde sprong Hartthijs weg. Ondanks de steun van voormalig Metec-er Jasper de Laat (TWC Tempo) en Rens Tulner (VolkerWessels CT) en de in extremis aangesloten Rick, werd het viertal vlak voor de meet ingerekend. Op de meet was Roy Eefting (WV De Kannibaal) de snelste.

,,Dat was wéér net niet’’, baalde Hartthijs na de meet. ,,Dan ben je de hele dag actief en wordt je 500 meter voor de streep ingelopen. En dan gaat er zo’n sprinter, die de hele dag niks doet, met de zege lopen. Maar ik moet natuurlijk tevreden zijn met de benen die ik heb. Ik weet dat het wel een keer komt, maar het is toch jammer dat je zo dicht bij de finish bijgehaald wordt. We hebben met de ploeg de koers gemaakt, maar we hebben er geen strik om kunnen doen.’’ De aanvallende coureur kreeg desondanks wel de prijs voor de strijdlustigste renner toebedeeld.

Uitslag
1. Roy Eefting – WV De Kannibaal – 4:07:41
2. Coen Vermeltfoort – VolkerWessels CT + 0:00
3. Jules Hester (BEL) BEAT CT + 0:00
8. Rick Ottema + 0:00
25. Hartthijs de Vries
32. Niels van Ekeren
65. Jason van Dalen
82. Huub Artz
DNF Dylan Bouwmans
DNF Ramon van Bokhoven

Geen reactie's

Geef een reactie