Druivenkoers voor Arvid de Kleijn

Druivenkoers voor Arvid de Kleijn

De Belgische semi-klassieker Druivenkoers Overijse werd in de sprint gewonnen door Arvid De Kleijn.

De 59e uitvoering van de Druivenkoers Overijse telde 198,3 wedstrijdkilometers verdeeld over drie grotere rondes van 24,5 kilometer, gevolgd door acht keer de lokale ronde van 11,2 km. Elke ronde moesten de renners de beklimming van de Schavei overleven.

De openingsfase kende een spervuur aan demarrages. In hoog tempo reden de renners over de omloop. Het duurde een klein uur, voordat een vijftal renners enige ruimte kregen. Snel liep de voorsprong op tot ruim drieënhalve minuut, maar daarna namen de sprintersploegen de achtervolging in handen. Een drietal renners maakte de sprong naar voren, maar op 28 kilometer van de streep werden alle vluchters weer ingerekend.

Daarop sprong de Belg Dries De Bondt samen met Dylan Bouwmans weg. Op de voorlaatste passage van de Schavei moest Dylan echter de rol lossen. De Bondt wist zijn voorsprong tot op zes kilometer van de meet te behouden, maar werd toch ingelopen. In de schermutselingen die daarop volgden kon niemand weg komen en bleek een massasprint de enige uitkomst.

In die sprint van een uitgedund peloton wist Arvid de Kleijn zijn wiel als eerste over de meet te drukken. Hij klopte de Belgische ProContinentale-renners Gianni Vermeersch (Corendon – Circus) en Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy).

1 Reactie

Geef een reactie