Dubbelslag Sjoerd Bax in de Alpes Isère Tour

Dubbelslag Sjoerd Bax in de Alpes Isère Tour

In de afsluitende etappe van de Alpes Isère Tour wist Sjoerd Bax zowel de etappe als het eindklassement te winnen.

De vijfde etappe van de Alpes Isère Tour (UCI 2.2) was eveneens de koninginnenetappe van de Franse etappekoers. De 141,4 kilometer lange etappe bracht de renners van Pressins naar Crolles. Onderweg kwamen de renners vier beklimmingen van de eerste categorie en één klim van de derde -samen goed voor ruim 2900 hoogtemeters- tegen.

In zonnige omstandigheden ging de laatste etappe van start. De strijd om het algemeen klassement was ongemeen spannend, aangezien er nog zes coureurs -onder wie Sjoerd Bax- binnen 16 seconden van de Oostenrijkse klassementsleider Moran Vermeulen (Team Felbermayer-Simplon Wels) stonden.

Al snel reden drie renners enkele minuten van het peloton weg, terwijl de mindere klimmers de aansluiting met het eerste deel van het peloton verloor. Sjoerd werd tot op de voorlaatste grote klim goed door zijn ploeggenoten ondersteund. In de finale reden vijftien renners, met daarbij ook Sjoerd- vooruit. Daarin ontbrak klassementsleider Vermeulen, waardoor de Deen Anthon Charming (Uno-X-Dare Development) Sjoerds grootste concurrent voor de eindwinst was.

Waar de Spanjaard Jon Agirre Egana (Equipo Kern Pharma) en de Belg Laurens Huys (Bingoal-Pauwels Sauzen-WB) -beiden ProContinentale renners- wegsprongen, sloopte Sjoerd eigenhandig zijn naaste concurrent Charming, om vervolgens met de Fransman Stefan Bennett (Team Pro Immo Nicolas Roux) en de Tsjech Jakob Otruba (Elkov-Kasper) het gat van 55 tellen weer te dichten. In de straten van de finishplaats begon Sjoerd van kop af aan de sprint, om deze vervolgens met lengtes voorsprong te winnen. Bovendien won hij -met afstand- het eindklassement.

Een glunderende Sjoerd stond na zijn dubbelslag de pers te woord. ,,Dit is een fantastische overwinning. Ik had niet gedacht om zowel de etappe als het klassement te kunnen winnen. We kwamen hier naartoe om een rit te winnen en een goed klassement te rijden. Dat ik vrijdag een etappe wist te winnen is al geweldig, maar het eindklassement is helemaal fantastisch. Dit is waarom je traint en alle opofferingen doet!’’

Geen reactie's

Geef een reactie