Dylan Bouwmans bergkoning Olympia’s Tour

Dylan Bouwmans bergkoning Olympia’s Tour

In de laatste etappe van Olympia’s Tour heeft Dylan Bouwmans het bergklassement op zijn naam gezet.

De laatste etappe leidde de renners van Margraten naar Noorbeek. Vanaf de start was er een parcours van 173,0 kilometer uitgetekend voordat de finish bovenop ’t Mheerelindje bereikt werd.

Na een kleine twintig kilometer sprong een zevental renners, met daarbij Dylan Bouwmans, weg uit het peloton. Het peloton, onder leiding van BMC Development Team van klassementsleider Pascal Eenkhoorn, liet ze weglopen tot 2:30, waarna de voorsprong zich consolideerde. Dylan pakte de meeste punten op de Gulpenerberg, de Varnstraat en Schweiberg en pakte met een tweede plek bij de eerste finishpassage definitief de bergtrui.

In de finale werden de vluchters ingerekend en trokken de favorieten voor de eindzege ten aanval. Geen van de Metec-TKH-mannen kon zijn karretje aanhaken. In de laatste drie kilometer maakte Jarno Mobach de beslissende sprong. Met een kleine voorsprong won hij de etappe. Jim Lindenburg werd veertiende, voor Dennis van der Horst. En hoewel Stef Krul de slag gemist had, wist hij zijn top-10 klassering te behouden.

Foto: Team Sunweb

,,Ik zat mee en toen wilde ik voor de bergtrui rijden’’, vertelde Dylan na afloop. ,,Op de eerste twee klimmetjes was het nog hard werken tegen een renner van Sunweb, maar gelukkig kon ik drie keer als eerst boven komen.’’ Bij de eerste finishpassage wist Dylan dat hij de trui binnen had. ,,Ik wilde deze week goed zijn en mezelf te laten zien. Ik miste de slag in de eerste etappe en toen kon ik het klassement uit het hoofd zetten. Toen moest ik mijn plannen herzien. Zaterdag probeerde ik in de laatste kilometers weg te rijden en de etappe te winnen, maar dat mislukte net. Nu sta ik met de bergtrui toch nog op het podium. Het is erg mooi om Olympia’s Tour op deze manier af te sluiten.’’

Uitslag
1. Jarno Mobach – Development Team Sunweb – 4:18:17
2. Pascal Eenkhoorn – BMC Development Team + 0:09
3. Stan Dewulf (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:09
14. Jim Lindenburg + 0:57
15. Dennis van der Horst + 0:57
23. Stef Krul + 1:01
27. Lars van den Berg + 1:03
55. Dylan Bouwmans + 5:35
56. Jelle Nieuwpoort + 5:35

Eindklassement
1. Pascal Eenkhoorn – BMC Development Team – 16:13:26
2. Pavel Sivakov (RUS) BMC Development Team + 0:16
3. Stan Dewulf (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:18
10. Stef Krul + 0:33
23. Jim Lindenburg 3:17
27. Dennis van der Horst + 5:21
30. Lars van den Berg + 5:31
40. Dylan Bouwmans + 8:17
50. Jelle Nieuwpoort + 10:03

Geen reactie's

Geef een reactie