Dylan Bouwmans blijft leider Topcompetitie

Dylan Bouwmans blijft leider Topcompetitie

Ook na de vijfde wedstrijd van de Topcompetitie kreeg Dylan Bouwmans de oranje trui om de schouders.

De 69e Ronde van Limburg telde 178,7 wedstrijdkilometers. Vanuit start- en finishplaats Stein kregen de renners een grote ronde van 106,1 kilometer, 2 ronden van 24,9 kilometer en tot slot twee keer de finaleronde van 11,4 kilometer voor de wielen.

Na twee keer een oponthoud wegens gesloten spoorbomen te hebben gehad, reed een negental renners, met daarbij Thijs de Lange, weg. De maximale voorsprong van de negen bedroeg een minuut. Eén voor één moesten de renners voorin afhaken, maar Thijs (uiteindelijk winnaar van het bergklassement) bleef met twee Alecto CT-mannen voorop. Totdat de groep der favorieten écht gas gaf. Bij de samensmelting probeerde Jens van den Dool nog weg te komen, maar als eenling kon hij niet op tegen de samengebalde kracht van de groep.

Uit die groep van 27 renners sprongen in de finale vier renners weg, die -tegen de verwachting in- stand hielden en om de zege mocht gaan sprinten. Daarbij was de Belg Brecht Stas (Home Solutions-Soenens) de snelste. Dylan Bouwmans consolideerde met een achtste plek zijn leiderstruien in zowel het algemeen als het jongerenklassement. Jens van den door kreeg de bolletjestrui om de schouders en Metec-TKH CT bleef aan de leiding van het ploegenklassement.

Uitslag
1. Brecht Stas (BEL) Home Solutions-Soenens – 4:25:33
2. Jaron Wydooghe (BEL) GM Recycling + 0:00
3. Sjors Dekker – John Deere CT-NWV Groningen + 0:00
8. Dylan Bouwmans + 0:22
11. David Dekker + 0:22
26. Jens van den Dool + 0:22
27. Marijn van den Berg + 0:30
30. Thijs de Lange + 2:28
DNF Jelle Bootsveld
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie