Dylan Bouwmans in kopgroep GP Scherens

Dylan Bouwmans in kopgroep GP Scherens

Ook al is het een zware profkoers met sterke tegenstanders, onze renners proberen altijd van voren te koersen.

De 55e GP Jef Scherens-Rondom Leuven (UCI 1.1) werd -weinig verrassend- verreden rondom Leuven. De 190 kilometer door de studentenstad was verdeeld over twaalf omlopen van vijftien kilometer met daarin de beklimmingen van de Wijnpers (0,4 km – gem.: 5,8% – max.: 7,9%), de Sint-Antoniusberg (0,2 km – gem.: 6,8% – max.: 7,3%) en de Keizersberg (0,3 km – gem.: 3,7% – max.: 4,7%).

De ontsnapping van de dag kwam op naam van een kwartet met daarbij Dylan Bouwmans. Het kwartet wist een maximale voorsprong van een kleine vijf minuten.

Het duurde tot diep in de finale voordat het viertal ingerekend werd. In de laatste omloop moesten de vier capituleren en was het duidelijk dat de strijd om de winst in een massale eindsprint zou worden beslist. Daarin was de Italiaan Niccolò Bonifazio (Team TotalEnergies) die zichzelf als winnaar (van 2019) opvolgde. Hartthijs de Vries was met plek 15 de beste van de ploeg.

,,In de voorbespreking hadden we gezegd dat er een kleine kans zou zijn dat een ontsnapping hier tot de finish weg zou kunnen blijven’’, keek Dylan terug. ,,Het is een lastig parcours met veel draaien en keren, waardoor de controle toch lastig is.’’ En de voorspelling leek een heel eind uit te komen. ,,Uiteindelijk haalden we het nét niet. Maar toch kan ik terugkijken op een goede koers.’’ Voor Dylan was het een afsluiting van een periode waarin het fietsen wat minder ging. ,,Ik heb lange tijd met een rugblessure te kampen gehad. Deze was net voor de Sazka Tour verholpen. Mijn niveau was tot nu toe niet waar ik zelf op gehoopt had, maar daardoor ben ik wel blij met het koersverloop van vandaag.’’

Geen reactie's

Geef een reactie