Dylan Bouwmans kleurt koers Zeeland

Dylan Bouwmans kleurt koers Zeeland

In de Tacx Pro Classic toonde Dylan Bouwmans zich met een plekje in de vroege vlucht ook in de laatste koers van het seizoen.

De Tacx Pro Classic (UCI 1.1) bracht de renners van Middelburg naar Neeltje Jans. In de tussenliggende 208,2 kilometer reden de renners over de meeste Zeeuwse eilanden, voordat de finale op de Stormvloedkering verreden werd.

Al vroeg in koers ontstond er een kopgroep van vier renners. Dylan Bouwmans had daarin gezelschap van Folkert Oostra (Alecto CT), Minne Verboom (SEG Racing) en de Amerikaan Lucas Eamon (Delta Cycling). Het kwartet trapte snel een voorsprong van zo’n zes minuten bij elkaar, maar werden op de Zeelandbrug ingelopen door een eerste peloton van 29 coureurs.

In de winderige finale scheurde de groep keer op keer, maar liep even zo vaak weer samen. Totdat op vier kilometer van de meet een kwartet weg reed. Daarvan was Peter Schulting (Destil-Parkhotel CT) nipt te snel voor de Belgen Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) en Jelle Wallays (Lotto-Soudal). Thijs streed naar een knappe 24e plek.

,,Dit was een mooie afsluiter van het seizoen’’, lachte Dylan na de streep. ,,We waren al vroeg weg, werkten goed samen en kregen een mooie voorsprong. Toch kwam die grote groep al snel aansluiten. Daarna was het meerijden om het plaatsje in de groep te houden. Op het laatst waren de benen wel leeg.’’

Uitslag
1. Peter Schulting – Destil-Parkhotel CT – 4:31:30
2. Dries De Bondt (BEL) Vérandas Willems-Crelan + 0:00
3. Jérôme Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert + 0:00
24.Thijs de Lange + 3:30
DNF Dylan Bouwmans
DNF Arvid de Kleijn
DNF Jarno Gmelich Meijling
DNF Jasper Hamelink
DNF Stef Krul
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie