Dylan Bouwmans soleert naar zege Ton Dolmans Trofee

Dylan Bouwmans soleert naar zege Ton Dolmans Trofee

Met een sterke solo rondde Dylan Bouwmans de Metec-TKH-overmacht in de Ton Dolmans Trofee af.

De vierde wedstrijd in de Topcompetitie was de Ton Dolmans Trofee. Vanuit start- en finishplaats Stein kregen de renners 191,2 kilometer voor de wielen, met daarin tien geklasseerde klimmetjes.

De vroege ontsnapping kwam op naam van een vijftal renners, met daarbij Robbie van Bakel. Hoewel Robbie de meeste punten voor de bergtrui wist te verzamelen, wist hij de koers niet te finishen en ging de bergtrui van de Topcompetitie aan zijn neus voorbij. Ook Arvid de Kleijn zou de finish niet halen, hij kwam onzacht met het wegdek in aanraking.

Half koers werd de kopgroep ingelopen door een grote groep, met daarbij ook Sjoerd Bax, Dylan Bouwmans, Lars van den Berg en Jens van den Dool. In de finale sprong Jens weg en kreeg eerst ex-Metec-TKH-er Jarno Gmelich Meijling (UWTC De Volharding) en later ook Dylan mee. Deze groep van acht zagen in extremis ook nog Sjoerd terugkeren, waarop Dylan besloot te demarreren. Er was nog even verzet van de rest, maar toen die gebroken was, kon Dylan onbedreigd naar de zege rijden. Sjoerd maakte het succes compleet door tweede te worden.

Door zijn zege nam Dylan ook de leiding in het tussenklassement van de Topcompetitie over. ,,We hadden de opdracht om overal mee te springen’’, legde Dylan de koerstactiek uit. ,,Toen we in die grote groep zaten, waren we er met vier renners bij. En in die uiteindelijke kopgroep zelfs met drie. Daarna was het de meerderheid uitspelen.’’ De eerste demarrage was raak. ,,Ik reed weg na de afdaling van de Slingerberg. Toen had ik een stuk wind tegen en bij de voet van de Maasberg zat Adriaan Janssen, met Sjoerd in het wiel, op 10 meter. Toen wist ik dat ik gewoon vol naar boven moest rijden. Bovenop zitten ze op 25 seconden en dan weet je dat je een goede kans op de winst hebt. Het is mijn grootste overwinning tot nu toe!’’

Uitslag
1. Dylan Bouwmans – 4:35:47
2. Sjoerd Bax + 0:39
3. Wouter Been (WV West-Frisia) + 0:43
6. Jens van den Dool + 0:43
29. Jason van Dalen + 4:15
31. Lars van den Berg + 4:45
81. Thijs de Lange + 8:49
DNF Arvid de Kleijn
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie