Dylan Bouwmans sterk tweede Omloop van Valkenswaard

Dylan Bouwmans sterk tweede Omloop van Valkenswaard

In de U23-klassieker Omloop van Valkenswaard kwam Dylan Bouwmans net te kort voor de zege.

De eerste editie van de Omloop van Valkenswaard kende een uitdagen parcours met daarin de bekende smalle weggetjes, kasseistroken en onverharde wegen. In totaal reden de renners in verschillende lussen 158,9 kilometer.

Na de gebruikelijke schermutselingen in de openingsfase reed er na 15 kilometer een drietal renners, Robin Blummel (Destil-Parkhotel CT), Quinten Veling (WPGA) en de Australiër Aden PAterson (NWV Groningen), weg. Dylan Bouwmans zag het gevaar en samen met drie anderen probeerde hij de oversteek te maken. Uiteindelijk slaagden alleen hij en Timo de Jong (Destil-Parkhotel CT) er in de aansluiting te maken. Daarna liep de voorsprong snel op tot 1:45.

Een tegenaanval van elf renners, met daar bij Dennis van der Horst, strandde als een klassieke ‘chasse patate’. Omdat de grootste ploegen in koers een mannetje van voren hadden, mochten de vijf koplopers uiteindelijk om de zege gaan strijden. De Jong probeerde in de laatste kilometer een sprint te ontlopen. Dylan moest deze poging counteren, maar bracht Blummel zodoende in de best mogelijke uitgangspositie voor de winst. Dylan moest genoegen nemen met de tweede stek. Dennis werd nog tiende.

,,Ik zag de mogelijkheid van die vroege vlucht”, vertelde Dylan na afloop. ,,We sprongen er met vier naar toe, maar twee anderen moesten afhaken. Ik voelde me sterk en wist dat ik bij de beteren hoorde. We wisten dat Blummel een van de snelsten in het peloton is. En die had ook nog een ploegmaat mee. Uiteindelijk hebben we de hele dag voor het peloton kunnen rijden. In de finale heb ik nog een paar keer geprobeerd om weg te komen, maar die twee van Destil-Parkhotel speelden het goed. En in de sprint kwam ik er niet aan.’’

Uitslag
1. Robin Blummel – Destil-Parkhotel CT – 3:45:51
2. Dylan Bouwmans + 0:00
3. Timo de Jong – Destil-Parkhotel CT + 0:00
10. Dennis van der Horst + 1:33
31. Danny van der Tuuk + 1:46
51. Jelle Nieuwpoort + 3:47
DNF David Dekker

Geen reactie's

Geef een reactie