Dylan Bouwmans tweede in Veldhoven

Dylan Bouwmans tweede in Veldhoven

In de Omloop der Kempen kwam Dylan Bouwmans als tweede over de meet.

De vierde wedstrijd in de Topcompetitie werd verreden rond Veldhoven. De nationale klassieker Omloop der Kempen telde 186,9 wedstrijdkilometers verdeeld over een zuidelijke lus (92,1 km), een noordelijke lus (72,6 km) en twee plaatselijke rondes (à 11,1 km).

De wedstrijd begon zoals wel vaker vol vuur. Maar het duurde geruime tijd voordat er een groepje met een duidelijk verschil voorop kwamen. De Kempische keien brachten maar weinig verschil. Na 100 kilometer scheurde een eerste waaier van ongeveer 23 renners los van de groep. Daaruit sprongen weer twee renners weg: Robin Lowik (Vlasman CT) en de winnaar van de Parel van de Veluwe Ronan van Zandbeek (Willebrord Wil Vooruit). Met een kleine halve minuut voorsprong reed het duo een tijdje rond. Maar echt wegkomen lukte nooit.

Na 150 kilometer reed een groepje van vijf renners weg. Dylan Bouwmans reed samen met Robbert de Greef (Baby-Dump CT), blauwe truidrager Piotr Havik (Westland Wil Vooruit), Martin Kelderman (UWTC De Volharding) en Tim Kerkhof (Destil-Jo Piels CT) weg. Ze kregen een minuut voorsprong op een eerste deel van het peloton. Tot in de laatste kilometer bleef het vijftal goed samenwerken. Op de meet was Kerkhof de snelste. Hij klopte Dylan met een wiel verschil.

,,We hadden afgesproken om om beurten mee te springen”, legt Dylan de ploegtactiek uit. ,,Dat hebben we als ploeg supergoed gedaan. Zelf zat ik ook een aantal keer mee en de laatste keer was de beslissende. In de groep werkten we goed samen en konden zo wegblijven. In de sprint voelde ik me goed en ik dacht dat ik hem ging winnen toen ik eruit kwam, maar Tim Kerkhof was sterker. Toch zeker wel tevreden met mijn 2e plaats.”


Uitslag
1. Tim Kerkhof – Destil-Jo Piels CT – 3:58:37
2. Dylan Bouwmans + 0:00
3. Robbert de Greef + 0:00
8. Tijmen Eising + 0:15
10. Jasper de Laat + 0:15
13. Jim Lindenburg + 0:15
74. Sjoerd Kouwenhoven + 1:44
79. Stef Krul + 1:44

Geen reactie's

Geef een reactie