Dylan Bouwmans versterkt leiding Topcompetitie

Dylan Bouwmans versterkt leiding Topcompetitie

In de vierde manche van de Topcompetitie, de Omloop der Kempen, heeft Dylan Bouwmans zijn leidende positie in het tussenklassement weten te verbeteren.

De 71e editie van de SIMAC Omloop der Kempen telde 187,9 wedstrijdkilometers, verdeeld zijn over een zuidelijke lus van 92,1 km, een noordelijke lus van 74,0 km en twee finalerondes van 11,8 km. Het traject werd gekenmerkt door smalle weggetjes, met hier en daar een keienstrook.

Zoals te doen gebruikelijk nam het peloton een vliegende start, daardoor duurde het een hele tijd voordat een ontsnappingspoging enige ruimte kreeg. Een kwartet met Danny van der Tuuk en Jason van Dalen sprokkelde een voorsprong van twintig tellen bij elkaar. Toen een tweetal renners -met daarbij oud-Metec-TKH-man Peter Koning- kwam aansluiten, liep de voorsprong op tot 25 tellen.

Toen het zestal weer werd ingerekend, sprongen zeven renners -met daarbij David Dekker- weg. Ze hielden het een hele tijd uit, maar werden uiteindelijk ingelopen door 21 renners, met ook oranjetruidrager Dylan Bouwmans, Arvid de Kleijn en opnieuw Jason. Bij de samensmelting probeerde Dylan gelijk door te zetten, maar zijn poging werd niet veel later weer ingelopen.

In de finale sprong René Hooghiemster (Alecto CT) weg. Hij schudde eerst zijn medevluchter af, om vervolgens solo naar de streep te rijden. Op tien tellen werd Jason zevende en pakte Dylan met de twaalfde plaats weer goede punten voor de leiderstrui van de Topcompetitie.

,,Ik kwam op tien kilometer van de meet ten val’’, keek Dylan terug. ,,Ik heb toen hard moeten rijden om weer in de groep terug te komen. Die energie had ik eigenlijk willen gebruiken om in de laatste ronde nog te demarreren, maar dat ging dus anders. In de sprint waren de benen wel leeg. Maar ik heb weer punten voor de trui erbij.’’

Uitslag
1. René Hooghiemster – Alecto CT – 4:08:18
2. Bas van der Kooij – Monkey Town-à BLOC CT + 0:10
3. Wim Stroetinga – Vlasman CT + 0:10
7. Jason van Dalen + 0:10
12. Dylan Bouwmans + 0:10
13. Arvid de Kleijn + 0:10
23. David Dekker + 0:33
81. Danny van der Tuuk + 4:52
108. Jelle Bootsveld + 5:05
109. Robbie van Bakel + 5:05

Geen reactie's

Geef een reactie