Dylan Bouwmans zesde in Ster

Dylan Bouwmans zesde in Ster

In de openingskoers van het Nederlandse wielerseizoen -de Ster van Zwolle- wist Dylan Bouwmans zich naar de zesde plek te vechten.

De 60e Ster van Zwolle (UCI 1.2) was tevens de eerste wedstrijd in de Topcompetitie. De 179,1 km lange koers kende de vertrouwde ronde over de Lemelerberg, gevolgd door de lus die via Ommen en Nieuwleusen naar de dijken bij Genemuiden en Kampen liep.

De koers ontbrandde pas na de eerste finishpassage. Een grote eerste waaier maakte zich los van de rest. Alleen Jason van Dalen wist een plekje in de eerste groep -waarin ook oud-Metec-TKH-renners David Dekker (SEG Racing) en Lars van den Berg (Groupama-FDJ DT) zat- te bemachtigen. Na een samensmelting kwamen Jesper Asselman, Dylan Bouwmans, Tim Marsman en Rick Ottema terug vooraan in koers.

De volgende splitsing kende ook geen Metec-TKH-renner voorin. In de achtervolging werkte het kwartet Dylan-Jason-Jesper-Rick hard om de tien renners sterke kopgroep niet te ver weg te laten rijden. Ondanks een maximale voorsprong van een minuut, wisten Dylan en Jesper in de straten van Zwolle de aansluiting met de restanten van de kopgroep te maken. Nederlands Beloftenkampioen Dekker was vervolgens de snelste van de vluchters. Dylan vocht zich naar plek zes.

Een zesde plaats was niet iets waar Dylan tevreden over kon zijn. ,,Ik ben wel blij met de vorm van het moment, maar ik baal enorm dat ik er geen betere uitslag uit heb gehaald. Op de momenten dat de groep brak zaten we te ver van achter. We waren steeds nét niet fel genoeg. Dat is wel een leerpunt voor de volgende koersen. Het was een heel harde koers met bijna 45 km/u.’’

Geen reactie's

Geef een reactie