Eerste aanwinst 2022 vastgelegd

Eerste aanwinst 2022 vastgelegd

Hoewel het wielerseizoen eigenlijk nog goed op gang moet komen, is de eerste aanwinst voor het volgende seizoen al binnen.

De 18-jarige Roan Konings zal volgend jaar de kleuren van Metec-SOLARWATT dragen. De renner uit Oudenbosch rijdt nu nog voor WV De Jonge Renner, één van de betere opleidingsverenigingen van Nederland.

De tweedejaars Junior heeft dit voorjaar al een aantal trainingen meegedaan en toonde daarin goed mee te kunnen. ,,Roan was een van de beste Nieuwelingen”, vertelt teammanager Michel Megens over de wegkampioen bij de Nieuwelingen 2019. ,,Het is een talentvolle jongen die over een goede eindsprint beschikt. Dat leverde hem al veel overwinningen op. Helaas heeft hij door de Corona-situatie nog maar weinig tussen de Junioren kunnen koersen.”

Vorig jaar reed hij drie wedstrijden op nationaal niveau, resulterend in een achttiende plaats op het NK Tijdrijden, een tweede plaats op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard en winst in Hoogerheide. ,,Roan heeft groot deel van voorbereiding met onze ploeg meegemaakt en is ook mee geweest op trainingskamp. Daarin heeft hij een hele goede indruk achtergelaten.”

Geen reactie's

Geef een reactie