Eerste etappe zonder problemen

Eerste etappe zonder problemen

De eerste etappe van de Kreize Breizh Elites was lastig, maar werd zonder noemenswaardige problemen volbracht.

De openingsetappe van de Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2) liep van Calanhel naar Plouay. In de tussenliggende 198,3 kilometer was het constant op en af. Onderweg waren er op vier beklimmingen punten voor de bergtrui te verdienen.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte een vijftal renners, met daarbij ook Jasper de Laat. Maar de harde tegenwind voorkwam dat de groep een noemenswaardige voorsprong kreeg en werd eigenlijk gewoon weer teruggeblazen. Na ruim een uur kreeg een trio wel de ruimte. De Fransen Alexandre Blain (Madison-Genesis) en Vadim Deslandes (Océane-Top 16) reden samen met de Noor Krister Hagen (Team Coop) snel een voorsprong van een kleine vijf minuten bij elkaar.

Terwijl de achtervolging onder leiding van ex-CSC/Saxo/TInkoff-prof Chris Anker Sørensen (Riwal Platform CT) op gang kwam, moest Jasper na een valpartij -zonder erg- een gat naar het peloton dichten. Diep in de finale waagde Hagen nog een uitval, maar in de laatste kilometers werd ook hij weer ingerekend. In de massale eindsprint was de Belg Joeri Stallaert (Cibel-Cebon) de snelste.

Uitslag
1. Joeri Stallaert (BEL) Cibel-Cebon – 4:56:53
2. Patrick Clausen (DEN) Riwal Platform CT + 0:00
3. August Jensen (NOR) Team Coop + 0:00
20. Jim Lindenburg + 0:00
25. Jasper de Laat + 0:00
28. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00
29. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
45. Jasper Hamelink + 0:00
64. Stef Krul + 0:00

Geen reactie's

Geef een reactie