Emotionele zege Thijs de Lange in Montbeliard

Emotionele zege Thijs de Lange in Montbeliard

Met een indrukwekkende solo wist Thijs de Lange de tweede rit in Frankrijk te winnen.

De tweede etappe van de Tour de Montbeliard (UCI 2.2) kende Valentigney als start- en finishplaats. De 155,2 kilometer lange koers was verdeeld over 8 rondes over een 19,4 kilometer lange omloop, met ruim 200 hoogtemeters per ronde.

De brandende zon bij de start voorspelde een nieuwe hete dag. Dat weerhield Thijs de Lange er niet van om in de derde ronde de sprong naar een vluchtgroep te maken en daar vervolgens -met twee metgezellen- weer uit weg te rijden. Terwijl de restanten van de geloste vluchtgroep ingerekend werd, liep het koptrio uit tot ruim 2:30.

In ronde zes liet Thijs zijn vluchtgenoten achter en begon hij aan een indrukwekkende solo. Zonder zijn twee vluchtgenoten liep Thijs uit tot een kleine vijf minuten op het peloton. Omdat hij in de zaterdagse rit ruim tien minuten verloren had, was hij geen bedreiging voor het klassement. Onbedreigd door het peloton of de daar uit ontsnapte tegenaanvallers reed Thijs naar zijn eerste UCI-zege.

,,Vlak voor we van start gingen, bedacht ik dat ik vandaag maar eens in de vroege vlucht moest zitten”, keek Thijs terug. ,,Daar werd in de openingsfase flink om gereden. Maar het lukte toch om in de vluchtgroep te komen. Ik kon met twee andere renners weer uit die groep wegrijden. In mijn hoofd had ik het idee om drie ronden voor het einde het tempo te verhogen. Toen kregen die ander jongens het meteen al lastig. Ik had wel het idee dat ik de sterkste van ons drieën was en dat ik alleen misschien wel net zo hard kon rijden. Op de klim reed ik ze al vrij snel uit het wiel, dus ben ik alleen doorgegaan. Vanaf dat moment was het gewoon ervoor zorgen dat ik niet helemaal in elkaar zou storten: eten, drinken en koelen.”

Duidelijk geëmotioneerd kwam Thijs over de meet. ,,Een half jaar geleden is mijn schoonbroertje overleden. Ik had me voorgenomen om een koers voor hem te winnen. Dus je kunt snappen dat het een erg emotioneel moment was.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.