Enerverende dag in België

Enerverende dag in België

De derde etappe van de Tryptique des Monts et Châteaux kende een enerverend koersverloop.

De laatste etappe van de Triptyque des Monts et Châteaux (UCI 2.2U23) bracht de renners van Ath naar Tournai. In de lastige tussenliggende 157,4 kilometers waren vier beklimmingen opgenomen.

Nadat Jens van den Dool zijn klimbenen had getest op de eerste beklimming reden vijf renners weg. Met een maximale voorsprong van een ruime minuut bleven de vijf constant binnen handbereik van het peloton. Toen de hoofdmacht te dicht bijkwam, waagde een tweetal een sprong uit de kopgroep. Een eerste deel van het peloton wisten de aansluiting te maken, waardoor er 40 renners, met Jens en Dylan Bouwmans, voorop kwamen.

Een viertal renners vond het niet snel genoeg gaan en koos voor een nieuwe aanval. Terwijl het kwartet op kop de voorsprong op ‘Peloton 1’ wist te vergroten, wist een groep van 25 renners -inclusief David Dekker, Jelle Bootsveld en Tim Marsman- juist bij de grote groep aan de sluiten. Onder leiding van Hagens Berman-Axeon van de Deense klassementsleider Mikkel Bjerg wer het verschil van 2:30 van de koplopers weer kleiner. Daarop pakte Tim Marsman zijn moment en sprong samen met de Belg Stan Van Tricht (GM Recycling) uit de groep weg. Ze werden echter weer ingerekend, voordat ze de sprong naar de koplopers wisten te maken.

Op zeven kilometer van de finish werden de koplopers weer ingelopen en zou de koers in een massasprint worden beslist. Daarin was de Australiër Kaden Groves (SEG Racing) net als in de eerste etappe de snelste van het pak.

,,Het koersverloop deze drie dagen viel een beetje tegen’’, meende ploegleider Adri van Houwelingen na de koers. ,,Ik bedoel: we hebben drie massasprints en een tijdrit gezien. Je hoopt op meer verschil, maar dat zat er dit jaar niet in.’’

Geen reactie's

Geef een reactie