Ereplaatsen Johim Ariesen en Maarten van Trijp op NK

Ereplaatsen Johim Ariesen en Maarten van Trijp op NK

Op het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg voor Eliterenners kwamen Johim Ariesen (10e) en Maarten van Trijp (14e) voor in de groep over de streep.
De renners starten om 8:30u, in verband met de uitzendrechten van het EK Voetbal, vanaf de Brouwersdam voor een kampioenschap over 212,0 km. Eerst reden de renners een grote lus over het Zuid-Hollandse eiland om na 121 kilometer aan vijf rondes over het lokale parcours over de Brouwersdam te beginnen.

Parcours NK Wielrennen Elite Parcours NK Wielrennen Beloften

Door het mooie weer en de ontbrekende wind bleef de koers lange tijd gesloten. Toen er na zestig kilometer koers eindelijk een kopgroep van zes renners, met Jasper Hamelink, enige voorsprong kreeg, leek het peloton tot rust te komen. Maar al snel voerden de ploegen die de slag gemist hadden het tempo weer op en werden de zes koplopers ingerekend.

Na een hele serie kleine aanvallen pakte een groep van twaalf zelfs vijftig tellen voorsprong. In de kopgroep reden drie renners van Team Lotto-Jumbo(sprinter Moreno Hofland, Martijn Keizer en Mike Teunissen), drie renners van Cycling Team Join’s-De Rijke (Luuc Bugter, Jeroen Meijers en Wouter Mol), twee man van Team Roompot-Oranje Peloton (Johnny Hoogerland en Wesley Kreder), het Giant-Alpecin-duo (vice-kampioen Ramon Sinkeldam en Laurens ten Dam) en eenlingen Dion Beukeboom (Parkhotel Valkenburg) en Martijn Tusveld (Rabobank Development Team). Ondanks de snel verkregen voorsprong was de samenwerking slecht. In het peloton werd het  duidelijk dat Lotto-Jumbo de troefkaart Dylan Groenewegen trok.
Met nog drie ronden te gaan reed Parkhotel Valkenburg, voor sprinter Wim Stroetinga, het gat dicht. In een van de weinige valpartijen, werd Sjoerd Kouwenhoven onderuit gereden. Hij kon nog wel verder, maar zou de finish niet halen.

Een hele serie aanvallen was opnieuw het antwoord. Ook Oscar Riesebeek deed driftig mee, maar niemand kwam echt weg. Twee ronden voor het einde trok Bram Tankink ten strijde. Hij kreeg Huub Duijn (Team Roompot-Oranje), het supertalent Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) en Boy van Poppel (Trek-Segafredo) met zich mee. Achter de groep vormde Team Lotto-Jumbo de achtervolgende trein. In de laatste vijf kilometer werd het vluchterskwartet ingerekend, waarna een massasprint het logische scenario was. Daarin was Dylan Groenewegen (Team Lotto-Jumbo) te sterk voor Wouter Wippert (Cannondale). Johim Ariesen werd, net als vorig jaar, tiende, Maarten van Trijp werd veertiende.

2016-06-25_Uitslag@NKProfs

Uitslag
1. Dylan Groenewegen – Team Lotto-Jumbo – 4:31:20
2. Wouter Wippert – Cannondale + 0:00
3. Wim Stroetinga – Parkhotel Valkenburg + 0:00
10. Johim Ariesen + 0:00
14. Maarten van Trijp + 0:00
25. Oscar Riesebeek + 0:00
56. Arno van der Zwet + 5:23
65. Jarno Gmelich Meijling + 5:23
87. Tijmen Eising + 5:23
DNF Jasper Hamelink
DNF Sjoerd Kouwenhoven

Geen reactie's

Geef een reactie