Ereplaatsen na afvalkoers U23 Series

Ereplaatsen na afvalkoers U23 Series

In de Beloftenversie van de Omloop Het Nieuwsblad wisten de mannen een aantal korte ereplaatsen te behalen.

De Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften was de tweede wedstrijd in de Belgisch-Nederlandse U23 Series. Van en naar Zottegem moesten de mannen een koers van 176,3 kilmeter afleggen. Onderweg kwamen ze achttien beklimmingen tegen, waarvan er acht met kasseien geplaveid waren.

De openingsfase van de koers werd aan hoge snelheid afgelegd. Regelmatig probeerde een groepje renners weg te komen, maar het was vooral achterin waar het verschil gemaakt werd. Daar stond de deur open en moesten vele renners de koers aan zich voorbij laten gaan.

In de eindsprint was het Belgische sprinttalent –en klassementsleider na de GP Bassenge– Arnaud De Lie (Lotto-Soudal U23) de snelste. Huub Artz werd vierde, Victor Broex vijfde en Lars Hohmann zesde.

Ondanks zijn vierde plek was Huub kritisch. ,,We reden de hele wedstrijd als collectief alert van voren. We konden ons met z’n vijven in de eerste groep handhaven, maar we hadden een podiumplek moeten halen. Als we onderling wat beter afstemmen, dan moet dat lukken.’’

Uitslag
1. Arnaud De Lie (BEL) Lotto-Soudal U23 – 4:11:20
2. Milan Fretin (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
3. Nathan Vandepitte (FRA) Bingoal-WB DT + 0:00
4. Huub Artz + 0:00
5. Victor Broex + 0:00
6. Lars Hohmann + 0:00
10. Thomas Mijnsbergen + 0:00
17. Tim Marsman + 0:00
DNF Adne Koster

Geen reactie's

Geef een reactie