Etappe twee kilometer te lang

Etappe twee kilometer te lang

Voor Jasper de Laat duurde de derde etappe van de Flèche du Sud twee kilometer te lang.

De derde etappe van de Flèche du Sud (UCI 2.2) werd verreden rond Wincrange. De 137,5 kilometer lange etappe kende een aantal langere beklimmingen die het peloton in stukken uiteen zou laten scheuren.

De eerste aanvallers kregen maar weinig ruimte. Na de eerste beklimming kreeg een zestal renners een halve minuut voorsprong. De weerstand van het peloton was zó hoog, dat het verschil kilometerslang rond die marge bleef schommelen. Door het harde rijden vooraan de hoofdmacht, moesten er aan de achterkant verschillende groepjes de rol lossen.

Toen de vlucht van de zes voorbij was, nam een drietal de aanval over. Jasper de Laat had gezelschap van de Belg Jimmy Janssens (Cibel-Cebon) en de Pool Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling). Even later kwam ook de Sloveen Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum) aansluiten. Met een maximale voorsprong van een minuut op een eerste deel van het peloton leek de ontsnapping hoopvol, maar op het plaatselijke rondje liep alles weer samen.

In de voorlaatste ronde sprong er opnieuw een drietal weg. Dit keer has Jasper gezelschap van de Belg Gianni Marchand (Cibel-Cebon) en de Deen Andreas Kron (Riwal-CeramicSpeed CT). De voorsprong liep op tot veertig tellen en zag er kansrijk uit. Herhaaldelijke demarrages van zijn medevluchters sloopten Jasper, waardoor hij moest lossen. Vervolgens sloeg Kron een dubbelslag en pakte de etappe en de leiderstrui. Jasper finishte net als Stef Krul in het eerste deel van het peloton.

,,Het was een superetappe’’, keek Jasper moegestreden terug. ,,Al snel bestond het peloton nog maar uit veertig renners. We sprongen met z’n vieren weg en werkten goed samen, maar we kwamen niet weg. Toen we terug gepakt waren probeerde ik het met twee anderen. Stef stopte supergoed af. Omdat ik de groene trui had, demarreerden ze om en om. Met nog twee kilometer te gaan, moest ik ze laten rijden. Jammer dat het harde werk niet uitbetaald werd. Ik sta nog steeds derde in het klassement. Aangezien er geen bonificatieseconden gegeven worden, moet ik de twee resterende etappes voorin eindigen om kort in het klassement te blijven.’’

Uitslag
1. Andreas Kron (DEN) Riwal-CeramicSpeed CT – 3:14:12
2. Gianni Marchand (BEL) Cibel-Cebon + 0:00
3. Robby Cobbaert (BEL) Cibel-Cebon + 0:10
17. Jasper de Laat + 0:10
34. Stef Krul + 0:10
49. Danny van der Tuuk + 5:46
71. Thijs de Lange + 6:22
77. Dennis van der Horst + 11:51
104. David Dekker + 13:32

Tussenstand
1. Andreas Kron (DEN) Riwal-CeramicSpeed CT – 8:32:19
2. Gianni Marchand (BEL) Cibel-Cebon + 0:00
3. Jasper de Laat + 0:10
11. Stef Krul + 0:10
52. Danny van der Tuuk + 5:46
67. Thijs de Lange + 8:15
76. Dennis van der Horst + 11:51
97. David Dekker + 13:32

Geen reactie's

Geef een reactie