Gebrek aan steun in polderkoers

Gebrek aan steun in polderkoers

Ondanks een sterk teamoptreden brak het gebrek aan hulp van de andere ploegen het Metec-TKH-team op.

De Arno Wallaard Memorial (UCI 1.2) was de tweede manche in de strijd om de Holland Cup. De organisatie noemt de koers zelf ‘de mooiste Polderkoers’. Natuurlijk is dat subjectief, maar feit blijft dat de 184,0 kilometer lange koers in lussen rondom Meerkerk altijd een interessant koersverloop heeft.

Maar door het mooie fietsweer, en het slechte koersweer, kwam de koers pas laat echt op gang. Nadat een serie aanvallen op niet was uitgelopen, wist het het drietal Thymen Arensman (SEG Racing), Maikel Zijlaard (Hagens Bermans-Axeon) en de Zwitser Mario Spengler (Leopard CT) langer voor de hoofdmacht uit te blijven rijden. Het trio kreeg versterking van een 25-tal renners, waarbij ook Tijmen Eising zat.

Uit de groep van zo’n dertig renners sprongen op het moment dat het peloton weer aansloot Cees Bol (SEG Racing), Tim Kerkhof (Destil-Parkhotel), de Belg Michiel Dieleman (Cibel-Cebon) en de Duitser Joshua Huppertz (Team Lotto-Kern Haus) uit de groep weg. Het kwartet wist dertig seconden voorsprong bij elkaar te fietsen. Op dat moment nam de Metec-TKH-ploeg het gewicht van de achtervolging op zich. In de laatste drie plaatselijke rondes brachten ze de achterstand terug tot tien tellen, maar daarna stokte de achtervolging. Werelduurrecordaanvaller Dion Beukeboom (Vlasman CT) zag zijn kans schoon en stak over naar de kopgroep.

De vijf renners op kop mochten gaan uitmaken wie er met de zege naar huis ging. Bol kwam als eerste de laatste bocht door, maar zag in extremis Huppertz langszij komen. Beukeboom completeerde het podium. Johim Ariesen sprintte naar een twaalfde plek.

Uitslag
1. Joshua Huppertz (GER) Team Lotto-Kern Haus – 3:50:09
2. Cees Bol – SEG Racing + 0:00
3. Dion Beukeboom – Vlasman CT + 0:00
12. Johim Ariesen + 0:19
66. Jasper Hamelink + 0:29
80. Dylan Bouwmans + 0:43
82. Jelle Nieuwpoort + 0:43
84. David Dekker + 1:09
88. Tijmen Eising + 2:03
DNF Jarno Gmelich Meijling

Geen reactie's

Geef een reactie