Geen eenvoudige etappes in Portugal

Geen eenvoudige etappes in Portugal

Dat er in de Volta a Portugal geen eenvoudige etappes zijn, bleek vandaag maar weer eens.

De achtste etappe bracht de renners van Gondoma naar Oliveira de Azeméis. De 159,8 km kende drie beklimmingen, waarvan de laatste op ruim vijftig kilometer van de streep. Dat zou misschien de sprinters een mogelijkheid kunnen bieden.

Vanuit het vertrek ging het volle bak naar de eerste tussensprint (na 8,7 kilometer). Daarna kregen de Portugees Luís Afonso (LA-Metalusa Blacjack) en de Rus Egor Silin (RP-Boavista) de vrijheid van het peloton. Bijna tien minuten bedroeg de voorsprong op een gegeven moment. Op de lastige beklimmingen schudden de ploegen W52/FC Porto en Efapel weer flink aan de boom en moesten er veel renners lossen.

Zoals gebruikelijk werden de vluchters op tijd gegrepen, waarna het spel weer opnieuw kon beginnen. In een onrustige finale, waarin meerder malen groepjes probeerden weg te rijden, wisten de sprintersploegen de controle te houden. Op de meet was het de Spaanse puntentruidrager Vicente Garcia de Mateos (Louletano-Hospital de Loulé) die de winst pakte. Jarno Gmelich Meijling was de enige Metec-TKH-renner die bij de eerste groep wist te blijven. Hij werd netjes 24e.

Uitslag
1. Vicente Garcia de Mateos (ESP) Louletano-Hospital de Loulé – 4:06:39
2. Daniel Mestre (POR) Efapel + 0:00
3. Marco Tizza (ITA) GM Europa-Ovini + 0:00
24. Jarno Gmelich Meijling + 0:30
56. Stef Krul + 8:52
67. Sjoerd Kouwenhoven + 13:39
73. Jim Lindenburg + 18:04
74. Johim Ariesen + 18:05
81. Jasper Hamelink + 18:57
94. Tijmen Eising + 19:17

 

Geen reactie's

Geef een reactie