Geen geluk in Zuidenveldtour

Geen geluk in Zuidenveldtour

De renners in de ZODC Zuidenveldtour (UCI 1.2) koersten voor wat ze waard waren, maar kregen geen loon-naar-werken.
Vanuit vertrekplaats Dalen reden de renners 198,9 kilometer om in Nieuw-Amsterdam, na nog twee plaatselijk rondes van zo’n 15 kilometer, te finishen. In het parcours waren acht keienstroken en een onverharde weg opgenomen.

2016Parcours ZODC Zuidenveldtour04-28_Parcours@ZODC-ZVT

Presentatie ZODC Zuidenveldtour

Al vroeg reed een kopgroep van vijf renners weg. Tijmen Eising probeerde de sprong naar voren te maken, maar kwam in een klassieke ‘chasse patate’ terecht. Daarna nam Metec-TKH de achtervolging in handen en onder die druk scheurde het peloton op de keienstroken uiteen. De vluchters werden niet veel later ingerekend en de groep kreeg van achteren weer aanvulling van geloste renners.

Een nieuwe kopgroep van elf, met daarbij Robbie van Bakel, kreeg ook niet al te veel ruimte. Een nieuw elftal, met Tijmen, wist de aansluiting te maken. Een poging van een vijftal met Tijmen kreeg slechts 30 tellen voorsprong, onvoldoende om tot het eind weg te blijven.

In de finale sprongen Elmar Reinders (Cycling Team Jo Piels) en Taco van der Hoorn (Cycling Team Join’s-De Rijke) weg uit de kopgroep. Al snel kregen ze een kleine minuut voorsprong en was het duidelijk dat de winnaar bij dit tweetal zat. In de eindsprint wist Reinders als eerste de eindstreep te bereiken.

Uitslag
1. Elmar Reinders – Cycling Team Jo Piels – 4:41:23
2. Taco van der Hoorn – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:00
3. Yoeri Havik – Team 3M + 0:17
13. Dries Hollanders + 0:44
51. Robbie van Bakel + 1:45
56. Jarno Gmelich Meijling + 1:57
58. Luuk Lohuis + 3:00
60. Tijmen Eising + 3:27
DNF Niels Goeree
DNF Oscar Riesebeek
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie