Geen loon naar werken in Overijssel

Geen loon naar werken in Overijssel

Ondanks een aanvallend gereden Ronde van Overijssel (UCI 1.2) kwamen de mannen te kort voor een goede uitslag.

De 64e editie van Overijssels Mooiste door het Twentse land, inclusief de heuvelzone rond Ootmarsum, en over de Sallandse heuvelrug telde dit jaar 199,0 kilometer. Als toetje werd er rond start- en finishplaats Rijssen een tweetal plaatselijke rondes van 8,5 kilometer verreden.

Een minuut stilte voor de start van de Ronde van Overijssel

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Cycling Team Jo Piels-renner Gijs Verdick werd de klassieker weggeschoten. De eerste aanval van de dag kreeg meteen de ruimte. Oscar Riesebeek kreeg samen met Jelle Wolsink (Cycling Team Jo Piels) en Marco Doet (Baby-Dump Cycling Team) snel een ruime voorsprong. Twee renners zagen de kans om precies op rijd de sprong naar voren te maken. Wim Kleiman (Scheppink-Merckx) en de Australiër Dylan Newbery (Data 3 Cisco) konden na hard achtervolgingswerk de oversteek maken. Met ruim drieënhalve minuut voorgift mocht het vijftal lange tijd vooruit blijven rijden.

Oscar in de kopgroep Ronde van Overijssel

Op de beruchte keienstrook bij Vriezenveen werd het peloton na een grote valpartij, met als voornaamste slachtoffers Topcompetitie-leider Coen Vermeltfoort (Cycling Team Join’s-De Rijke) en marathonschaatser Gary Hekman (NWV Groningen), in groepen uiteengeslagen. Ook kreeg de wind vat op de groepen. Op de Holterberg vloeiden de kopgroep en eerst twee achtervolgende groepen samen en gingen zo’n 80 man de finale in.

Met nog 25 kilometer te gaan probeerde Wouter Mol (Cycling Team Join’s-De Rijke) een beslissing te forceren. Hij kreeg Maarten van Trijp, zijn ploegmaat Taco van der Hoorn, Cees Bol (Rabobank Development Team) en Gert-Jan Bosman (Cycling Team Jo Piels) reden weg. Bij de eerste finishpassage bedroeg de voorsprong 30 tellen, bij de tweede en voorlaatste nog 14 seconden, waarna een samensmelting onontkoombaar werd.

Maarten in de kopgroep Ronde van Overijssel

Op de streep was de Litouwer Aidis Kruopis (Verandas Willems) veel te sterk. Hij kreeg de Belgen Joeri Stallaert (Cibel-Cebon) en Timothy Stevens (Crelan-VastgoedService) naast zich op het podium.

,,Het was een mooie koers vandaag’’, vertelde Oscar nadat hij als veertiende over de streep kwam. ,,Ik had goede benen vandaag. Gelijk de eerste aanval was prijs. Eerst met drie, toen was het flink doorrijden, later met vijf. Dan heb je net wat meer rust. We hebben ongeveer 130 kilometer vooruit gereden. Er stond best wat wind, dus dat was wel lastig. En de hagelbui was ook niet erg fijn. In de finale kon ik nog goed meekomen, maar kwam ik net te kort voor een ereplaats.’’

Uitslag
1. Aidis Kruopis (LTU) Verandas Willems – 4:37:13
2. Joeri Stallaert (BEL) Cibel-Cebon + 0:00
3. Timothy Stevens (BEL) Crelan-VastgoedService + 0:00
14. Oscar Riesebeek + 0:00
19. Jasper Hamelink + 0:00
33. Arno van der Zwet + 0:00
34. Maarten van Trijp + 0:00
DNF Tijmen Eising
DNF Sjoerd Kouwenhoven
DNF Luuk Lohuis
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie