Geen uitslag in Siberisch Groningen

Geen uitslag in Siberisch Groningen

In een ijskoude Ronde van Groningen zag geen van de Metec-TKH-mannen de streep.

De nationale klassieker Ronde van Groningen had de start- en finishplaats in Uithuizermeeden. Van daar uit moesten de renners een grote ronde van 161,7 km en een finalelus van 11,2 km rijden om aan een wedstrijdtotaal van 172,9 km te komen.

Door de harde noordoosterwind voelde het aan het randje van de Waddenzee als -4 graden. Al snel uit het vertrek versplinterde de 147 renners tellende hoofdmacht. In feite was de koers na twaalf kilometer gereden. Voor de wind wist een eerste waaier zich los te scheuren om vervolgens met zijwind het verschil te maken. David Dekker en Jasper Hamelink misten net de slag, terwijl ook Tijmen Eising in de tweede groep verzeild was geraakt.

In de finale sprongen vier renners weg uit de kopgroep, van inmiddels 9 renners. Daarbij zaten het Alecto CT-trio René Hooghiemster, Rick Ottema en Daan van Sintmaartensdijk en Jasper Bovenhuis (Vlasman CT). Zij bouwden hun voorsprong snel uit. In de plaatselijke ronde sprong Ottema weg, om solo over de meet te komen.

Ploegleider Matthijs Delen was reëel over de omstandigheden in koers. ,,Met deze omstandigheden, waren onze mannen letterlijk te licht. Als je ziet dat de renners in de kopgroep allemaal rond de zeventig kilo op de weegschaal brengen en wij daar jongens van minder dan zestig kilo hebben rijden, dan word je met deze wind gewoon in de berm geblazen. Op een gegeven moment reden de renners gewoon in een hoek van 45 graden met de weg. Als je dan ziet dat er zestien renners de streep halen, dan weet je dat het extreem was.’’

Uitslag
1. Rick Ottema – Alecto CT –
2. Jasper Bovenhuis – Vlasman CT + 0:
3. René Hooghiemster – Alecto CT + 0:
DNF Robbie van Bakel
DNF David Dekker
DNF Thijs de Lange
DNF Jelle Nieuwpoort

Geen reactie's

Geef een reactie