Goed van voren in het Beloftenweekend

Goed van voren in het Beloftenweekend

In de eerste etappe van de laatste koers van het jaar lieten de mannen zicht opnieuw van voren zien.

De openingsrit van het Internationaal Beloftenweekend (U23 Road Series) bracht de renners van en naar Terneuzen. De 118,3 tussenliggende kilometers waren opgedeeld in vier grote lussen.

Direct vanuit het vertrek lag het tempo hoog en door de wind sloeg het langgerekte peloton in stukken uiteen. In de eerste waaier van een twintigtal renners, hadden drie zwart-blauwen een plekje gevonden: Huub Artz, Victor Broex, Tim Marsman. Al snel reed de eerste waaier een minuut voor de eerste achtervolgers uit.

Op de verschillende kasseistroken probeerden er steeds renners weg te komen, maar het zou tot diep in de finale duren voordat er twee renners enig verschil wisten te maken. De Belg Ward Vangheluwe (Home Solutions-Soenens) klopte thuisrijder Timo de Jong (VolkerWessels CT) op de meet. Waar Huub de eersten moest laten rijden, wisten Tim en Victor zich samen met U23RS-klassementsleider Arnaud De Lie los te maken van de rest. De Belgische Lotto-Soudal U23-renner werd derde voor Tim en Victor.

,,We reden al vroeg in de rit weg van de rest’’, vertelt Tim. ,,Het ging direct op de kant en we zijn niet meer teruggepakt.’’ ,,Het was een waar waaierspektakel’’ bevestigde Victor. ,, Die groep bleef de hele tijd bij elkaar tot de laatste 10 km toen gingen er 2 man weg. Tim probeerde nog om de twee koplopers terug te halen, maar we kwamen nét te kort. In de sprint bleef De Lie me nipt voor’’

Uitslag
1. Ward Vangheluwe (BEL) Home Solutions-Soenens – 2:31:04
2. Timo de Jong – VolkerWessels CT + 0:00
3. Arnaud De Lie (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:05
4. Tim Marsman + 0:05
5. Victor Broex + 0:05
20. Huub Artz + 0:56
56. Adne Koster + 4:54

Geen reactie's

Geef een reactie