Goede eerste dag Olympia’s Tour

Goede eerste dag Olympia’s Tour

Na de eerste dag van Olympia’s Tour staan er drie mannen ‘kort’ in het klassement.

De openingsdag van ‘Nederlands oudste etappekoers’ –Olympia’s Tour (UCI 2.2)- telde twee ritten. In de ochtend reden de mannen een 7,4 kilometer korte ploegentijdrit bij Hardenberg, de middagrit was een rondrit door de kop van Overijssel over 74,9 kilometer met start en finish in dezelfde plaats.

De ploegentijdrit leverde een derde plek op. Ondanks het minder goede wegdek raffelden de mannen hun rit tegen de klok af in 0:08:39,74. De vier die de tijd zetten waren Axel van der Tuuk, Rick Ottema, Tibor del Grosso en Thijs de Lange. Hartthijs de Vries en Niels van Ekeren hadden onder weg de sneltrein op gang gebracht en waren eerder afgehaakt.

De middagrit was de verwachte waaierrit. Op een gegeven moment lag het omvangrijke peloton in negen stukken uiteen, maar was de ploeg met drie man –Rick, Tibor en Thijs- in de eerste groep vertegenwoordigd. In een chaotische sprint reed Tibor naar een nette negende plek.

,,Het was wel een hectisch dagje zo’’, keek Tibor terug. ,,In de ploegentijdrit hebben we eruit gehaald wat er in zat. Het was op de tijdritfiets best lastig over het slechte wegdek. Maar goed, daar had iedereen last van’’, relativeert hij direct. ,,In de middag was het vanaf het begin hard rijden. We zaten de hele tijd met drie man in de eerste waaier, dus dat was goed. Er werd hard doorgereden en het viel nooit stil. In de sprint had er wel meer ingezeten, maar het was nogal chaotisch.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.