Goede laatste dag in Polen

Goede laatste dag in Polen

Ook in de laatste rit van de Poolse etappekoers Wyścig Solidarności i Olimpijczyków lieten de mannen zich weer goed zien.

De vierde etappe van de Międzynarodowy Wyścig Kolarski “Solidarności” i Olimpijczyków (UCI 2.2) reden de mannen van Ostrowiec Świętokrzyski naar Stalowa Wola. De ritafstand was 165,3 kilometer en kende nauwelijks hoogtemeters.

Het begin van de koers werd aan hoge snelheid afgelegd. Daardoor duurde het ruim 70 kilometer voordat er een serieuze kopgroep ontsnapte. Rick Ottema kreeg twee renners met zich mee en ze werkten hard om anderhalve minuut voorsprong bij elkaar te sprokkelen. De sprintersploegen lieten de vluchters niet begaan en met nog veertig kilometer te gaan waren de drie er aan voor de moeite.

Dat was voor een nieuw aanvallend trio -met daarbij Jason van Dalen- het teken om weg te springen. Hij sprokkelde bovendien nog bonificatieseconden. Maar ook deze vlucht was gedoemd te mislukken. In de onvermijdelijke sprint toonde Casper van Uden (Team DSM Development) die het snelst was. Ramon van Bokhoven sprintte naar plek 6.

Ondanks zijn aanvallende intenties was Rick niet geheel tevreden met zijn verblijf in Polen. ,,Ik kon de hele week niet weg komen. Elke keer reden de renners op mijn wiel. Vandaag lukte het dan eindelijk, maar we moesten hard rijden om slechts 1:30 voorsprong te krijgen. Maar het was met het NK, de reis hier naartoe en de koersen hier ook een zware week.’’

Ploegleider Adri van Houwelingen was positiever. ,,De mannen hebben zich elke dag getoond. Het parcours was niet echt geschikt om verschil te maken. Alleen gisteren en toen zaten we er goed bij. Al met al kunnen we wel tevreden zijn.’’

Geen reactie's

Geef een reactie