Goede laatste dag Vlaanderen

Goede laatste dag Vlaanderen

Op de laatste dag van de Flanders Tomorrow Tour reden de mannen goed van voren.

Dag drie van de Flanders Tomorrow Tour (UCI 2.2U) had twee ritten in petto voor de Beloften. De ochtendrit was een vlakke tijdrit van 12,7 kilometer van en naar de Koksijder voorstad Wulpen, de middagrit was een 124,9 kilometer lange rit rondom Handzame.

In de tijdrit reed Tim Marsman naar een sterke achtste plek, op 27 tellen van Nederlands Beloftentijdritkampioen Mick van Dijke (Jumbo-Visma DT). Daarmee klom Tim naar plek 8 in het tussenklassement.

In de laatste rit probeerde Tim in de eerste ronde met twee andere renners weg te komen, maar tevergeefs. Een volgende ontsnapping van vier renners kreeg wel de ruimte. Het kwartet kreeg ruim 2:30 voorsprong, maar daarna voerden de sprintersploegen het tempo op. Perfect getimed werden de vluchters in de laatste ronde opgeraapt en zou de beslissing in de sprint vallen. Daarin wist klassementsleider Mick van Dijke zijn wiel als eerste over de meet te duwen. Lars Hohmann sprintte naar plek drie, Victor Broex werd negende.

,,Ik voelde gisteren al dat ik nog een sprint in de benen had’’, glunderde Lars na de meet. ,,Maar toen raakte ik ingesloten. Vandaag kon ik in de laatste ronde goed van voren blijven rijden en vanuit een goede positie gaan sprinten. Het was een beetje duwen en trekken, maar ik werd derde en daar kan ik best tevreden mee zijn.’’

Geen reactie's

Geef een reactie