Goede ploegenprestatie Hel van Voerendaal

Goede ploegenprestatie Hel van Voerendaal

Een late uitval van Oscar Riesebeek bracht in de Hel van Voerendaal niet het gewenste resultaat.
De achtste wedstrijd om de Topcompetitie telde 161,6 kilometer van start naar finish in Klimmen. Onderweg kregen de renners een hele serie beklimmingen voor de wielen. Onder meer de Midweg, Bergseweg, Mingersberg, Vrakelberg, Koulenberg, Schoolstraat en de finish op de Stationsstraat.
Parcours Hel van Voerendaal
Acht renners gingen al vroeg in de wedstrijd op avontuur. Jasper Hamelink kreeg samen met Gert-Jan Bosman (Cycling Team Jo Piels), Lennard Hofstede (Rabobank Development Team), Ike Groen (Cycling Team Join’S-De Rijke), Harry Sweering (Baby-Dump Cycling Team), Adne van Engelen (WV West-Frisia), Sebastiaan Pot (WPGA) en Bob Wubben (Westland Wil Vooruit) ruim twee minuten voorsprong.

2016-08-06_kopgroep@HvVoerendaal

Terwijl het peloton op de beklimminkjes van achteren de deur open had staan, bleef de voorsprong van de kopgroep lange tijd intact. Terwijl Parkhotel Valkenburg het tempo op kop van het peloton opschroefde, reden Hofstede, Pot en Sweering het in de kopgroep niet snel genoeg gaan. Goed samenwerkend wist het trio de ruime voorsprong lange tijd te behouden. In de finale moest Sweering zijn medevluchters laten gaan en kwam de eerste achtervolgende groep met Tijmen Eising, Jarno Gmelich Meijling, Sjoerd Kouwenhoven en Oscar Riesebeek, dichtbij.

Bovenaan de laatste klim waagde Oscar een ultieme poging om nog bij de koplopers te raken. De ploeggenoten van Topcompetitieleider Coen Vermeltfoort (Cycling Team Join’s-De Rijke) zagen het gevaar en haalden hem terug. De wedstrijd-in-de-wedstrijd bood Hofstede en Pot de gelegenheid om voor de winst te sprinten. Daarin was het de WPGA-renner die het zegegebaar mocht maken. Oscar werd achtste, Tijmen 15e, Jarno 16e, Sjoerd 25e.

,,Ik heb het vandaag een aantal keer geprobeerd’’, vertelde Oscar na afloop. ,,Bovenop het laatste klimmetje, met nog anderhalve kilometer te gaan, probeerde ik het nog een laatste keer. Dat was op zich een goed moment, maar De Rijke reed het gat dicht. Daarna mochten we gaan sprinten voor plek drie. Ik heb vandaag gereden om te winnen. Daarna moest ik sprinten voor plek drie. Het mocht helaas niet zo zijn’’, klonk hij berustend. In het tussenklassement van de topcompetitie zag Oscar het gat naar de kop groeien tot 48 punten.

Uitslag
1. Sebastiaan Pot – Wieler Ploeg Groot Amsterdam – 4:13:03
2. Lennard Hofstede – Rabobank Development Team + 0:01
3. Martijn Budding – Rabobank Development Team + 0:05
8. Oscar Riesebeek + 0:05
15. Tijmen Eising + 0:10
16. Jarno Gmelich Meijling + 0:10
25. Sjoerd Kouwenhoven + 0:23
47. Robbie van Bakel + 5:13
54. Stef Krul + 5:13
DNF Jasper Hamelink
DNF Dries Hollanders

Geen reactie's

Geef een reactie