Goede start Polen

Goede start Polen

In de openingsrit van de tweede etappekoers in Polen wisten de mannen zich goed van voren te handhaven.

De openingsetappe van de 31e Międzynarodowego Wyścigu “Solidarności” i Olimpijczyków (UCI 2.2) bracht de mannen over 172,9 lastige kilometers van startplaats Nisko naar de streep in Sędziszów Małopolski.

Het tempo in de openingsfase van de koers lag erg hoog. In het eerste uur trapten de renners -mede dankzij talloze vluchtpogingen- maar liefst 48 kilometer weg. Het duurde zo’n 60 kilometer voordat er een drietal dapperen een voorsprong van betekenis kreeg. Met een maximale voorsprong van bijna drie minuten hielden de drie het lange tijd uit.

Metec-TKH controleerde samen met CCC het tempo op kop van het peloton. Rick Ottema sprong samen met twee anderen nog naar de kopgroep, maar bij het bereiken van de lokale rondes rekende het eerste deel van het uitgedunde peloton de zes koplopers weer in.

In de onvermijdelijke groepssprint was het de Israëliër Itama Einhorn (Israel Start-up Nation) die de rapste was. Jason van Dalen mengde zich in de sprint en kwam als veertiende over de lijn.

Ploegleider Adri van Houwelingen was tevreden over zijn mannen. ,,Vandaag was de een-na-lastigste dag van de vier. Dat we dan vijf renners in het uitgedunde peloton overhouden, is goed. Dat Rick de sprong naar de koplopers kon maken was goed, alleen werden ze al snel weer gepakt. Vorig jaar reden de mannen een goed klassement, dus ik hoop dat ze morgen -in de zwaarste etappe- ook mee kunnen doen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie