Harde strijd in Veenendaal

Harde strijd in Veenendaal

Robbie van Bakel in de eerste waaier in de Veenendaal-Veenendaal Classic.

In de een-na-oudste klassieker van Nederland, de Veenendaal-Veenendaal Classic (UCI 1.1), werd er weer als vanoudst van en naar Veenendaal gereden. De traditionele sprinterskoers over 195,8 kilometer, kende drie keer de beklimming van de Emmapiramide (1,7 km à 3,5%) en twee passages van de Grebbeberg (600m à 5%).

Vroeg in koers werd het peloton in stukken gescheurd, maar na de passage van de Emmapiramide kwam alles weer bijeen. Daarop sprong een kopgroep van negen renners weg. In de finale moesten er drie renners lossen.

In de laatste ronde werd de vluchters ingerekend. Tegelijktijdig wist het peloton in het open veld een eerste waaier, onder leiding van ORICA-Scott, zich toch nog los te maken. In de groepssprint maakte de Sloveen Luka Mezgec het werk van zijn ploeggenoten knap af. Hij klopte Wouter Wippert (Cannondal-Drapac Cycling Team) met een wiel verschil. Robbie van Bakel was de enige Metec-TKH-er die de laatste schifting overleefde. Hij werd 28e.

,,Het was even wennen na het rijden van hoofdzakelijk criteriums’’, aldus Robbie. ,,Ik was blij dat ik meezat in de eerste groep, maar om in de finale nog wat te kunnen ondernemen, daar lag het tempo te hoog voor.’’

Uitslag
1. Luca Mezgec (SLO) ORICA-Scott – 4:21:35
2. Wouter Wippert – Cannondal-Drapac Cycling Team + 0:00
3. Moreno Hofland – Lotto-Soudal + 0:00
28. Robbie van Bakel + 0:14
63. Maarten van Trijp + 1:22
65. Jasper Hamelink + 1:22
76. Dylan Bouwmans + 1:22
77. Thijs de Lange + 1:22
DNF Johim Ariesen
DNF Jelle Nieuwpoort
DNF Dennis van der Horst

Geen reactie's

Geef een reactie