Hartthijs de Vries knap voorin Volta Limburg

Hartthijs de Vries knap voorin Volta Limburg

In de finale van de Volta Limburg Classic zat Hartthijs de Vries op het juiste moment op de juiste plek.

De 195 kilometer lange Volta Limburg Classic (UCI 1.1) kende verschillende lussen door Zuid-Limburg met Eijsden als traditionele start- en finishplaats. Onderweg moesten de renners een onmogelijke hoeveelheid klimmetjes zien te verteren, samen goed voor ruim 3000 hoogtemeters.

Naast de hoogtemeters was het koude weer ook van invloed in de koers. De vroege vlucht bestond uit zes dapperen die de kou uit de benen probeerden te fietsen. Dankzij de regelmatig vallende sneeuwvlokken was dit echter een zware beproeving. Op 75 kilometer was hun vluchtpoging weer tenietgedaan.

Hoe verder de koers vorderde, des te minder fluorgele helmen er voor in het peloton te zien waren. Uiteindelijk bleef alleen Hartthijs de Vries in de spits van de koers. Op een aanval van Tom Dumoulin op het Mheerelintje (nog 20 km te gaan), moest ook Hartthijs capituleren. Een zestal renners kwam voorop en zouden uiteindelijk gaan strijden om de zege. De Belg Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) won de koers, Hartthijs rolde in het verder uitgedunde peloton over de meet.

,,Het was met deze omstandigheden een hele zware en selectieve wedstrijd’’, keek een uitgewoonde Hartthijs terug. ,,Ik voelde me goed en heb aanvallend gereden. Op het beslissende moment zat ik ook goed, alleen had niet de benen om die beste 6 te volgen. Al met al wel een goede prestatie, denk ik!’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.