Hartthijs de Vries net naast podium Achterhoek

Hartthijs de Vries net naast podium Achterhoek

Na een indrukwekkend sterke wedstrijd in de Ronde van de Achterhoek greep Hartthijs de Vries net naast een podiumplek.

De Ronde van de Achterhoek (UCI 1.2) was tevens de eerste wedstrijd in de Holland Cup. De 204,8 kilometer lange koers door het oosten van het land kende de start in boekenstad Bredevoort en de finish in Varsseveld. Onderweg kregen de renners 22 kilometer onverharde stroken voor de wielen.

Twee renners kleurden de vroege vlucht. Het duo kreeg een voorsprong van ruim twee minuten, maar waren nooit dreigend. In de streek rondom de beklimming van ’t Peeske sloeg de vlam in de pan. Het peloton sloeg op de smalle onverharde stroken uiteen en een groep van vijftien renners -met daarbij de attente Hartthijs de Vries- kwam voorop. Terwijl het peloton aarzelde om in de achtervolging te gaan sprong Rick Ottema weg. Samen met een Brit wist hij snel de oversteek naar de koplopers te maken.

Op de plaatselijke rondes reed Hartthijs met een groepje van vijf weg. In de laatste ronde probeerde hij nog van de snellere vluchtgenoten af te komen, maar in de laatste kilometer liep alles weer samen. Daarop was Casper van Uden (Development Team DSM) de snelste en moest Hartthijs tevreden zijn met plek vier. Rick reed met een korte solo naar plek zes.

Ondanks dat de beloning uitbleef, was ploegleider Matthijs Delen tevreden. ,,Vooraf gezegd: rijden voor de winst en dat is gelukt. De renners hebben goed samen gereden. Ze reden lange tijd met z’n allen bij elkaar. Rondom Zeddam brak het en werd een beetje chaotisch. Jens en Thijs rijden bijna tegelijkertijd lek, maar konden nog terug komen in groep drie die aansluit bij groep twee, wat uiteindelijk het peloton zou zijn. Het was goed dat Rick de sprong naar voren wist te maken, maar heeft daarbij toch wat extra krachten moeten geven. In de kopgroep moest Hartthijs van de snelle mannen af te zien komen. Hij heeft het verschillende keren geprobeerd, maar het gaatje werd steeds gedicht.’’

Hartthijs baalde daarop een stuk meer. ,,Ik denk wel dat ik de beste renner in koers was’’, vertelt hij onbescheiden. ,,In de finale spring ik een paar keer weg, maar brengt de renner van VolkerWessels de snelste man van de kopgroep keer op keer terug. Ik denk dat ik de perfecte race heb gereden, maar het heeft niet zo mogen zijn.’’

Foto’s: AV Fotografie

Geen reactie's

Geef een reactie